Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot Sport Engineered: Το 508 με 360 ίππους και κατανάλωση 2 lt/100χλμ

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot Sport Engineered: Το 508 με 360 ίππους και κατανάλωση 2 lt/100χλμ

ΝΕΑ

Peugeot Sport Engineered: Το 508 με 360 ίππους και κατανάλωση 2 lt/100χλμ

ΝΕΑ

Το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Peugeot εγκαινιάζεται και καθιερώνει μια νέα σειρά μοντέλων. Επιπλέον κατασκευάζει και βελτιώνει κινητήρες εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικούς, που υπόσχονται νέες συγκινήσεις και οδηγικές εμπειρίες.

Advertisement
Advertisement

Η PSE ανοίγει το δρόμο για μία νέα εποχή όπου τα kilowatt θα είναι ο βασιλιάς και θα μπορεί να εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής.

H Peugeot παρουσιάζει το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Peugeot Sport Engineered με τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων του Peugeot 508 Sedan και SW. Συνδυάζοντας ιδανικά το σπορ πνεύμα και την τεχνολογία, οι Γάλλοι αναβαθμίζουν τις επιδόσεις και λανσάρουν μια νέα σειρά μοντέλων με την ονομασία «Νeo-Performance». Η υπογραφή αυτής της νέας σειράς με τις 3 χαρακτηριστικές νυχιές, αντανακλά τη νέα ταυτότητα της Peugeot Sport, τη φωτεινή υπογραφή των μοντέλων παραγωγής, αλλά και τη σχεδιαστική έμπνευση από την κληρονομιά της μάρκας, που παραπέμπει στα πίσω φώτα του Peugeot 504 Coupe.

Η πρώτη δημιουργία της Peugeot Sport Engineered είναι το 508. Για τους μηχανικούς της PSE είναι η επιτομή της έκφρασης και της τεχνογνωσίας, ενώ την ίδια στιγμή με την παρουσίαση του sport τμήματος, η Peugeot, ανακοινώνει και την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) με τη συμμετοχή της στο κορυφαίο θεσμό του LMH (Le Mans Hypercar), το 2022.

Advertisement
Advertisement

508 Peugeot Sport Engineered: Το δυνατότερο Peugeot

Το κινητήριο σύνολο μπορεί να αποδώσει έως και 360 ίππους με 520 Nm ροπής, τιμές που επιτυγχάνονται χάρη στον ευφυή συνδυασμό της θερμικής και της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιδόσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες Για μοντέλο της μάρκας :

  • Επιτάχυνση 0 – 100 σε 5,2δλ.
  • 1.000μ. από στάση σε 24,5δλ.,
  • Ρεπρίζ 80 – 120 σε 3δλ.,
  • Ανώτατη ταχύτητα 250χλμ. (με ηλεκτρονικό περιοριστή).

Όμως δεν είναι μόνο οι επιδόσεις. Οι μηχανικοί της Peugeot Sport διαμόρφωσαν έτσι το πλαίσιο του 508, ώστε να επιτύχουν κορυφαία ποιότητα άνεσης αλλά και οδικής συμπεριφοράς:

  • Βελτιστοποίηση των παραμέτρων για τις 3 ρυθμίσεις των αμορτισέρ (Comfort/Hybrid/Sport)
  • Χαμηλωμένο αμάξωμα, αυξημένα κατά 24χλστ. εμπρός, και 12χλστ. πίσω, μετατρόχια
  • Δισκόφρενα εμπρός με διάμετρο 380χλστ. και σταθερές 4-πίστονες δαγκάνες,
  • Ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.
Advertisement

Το 508 Peugeot Sport Engineered αποδίδει 360 ίππους χάρη στο συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσεως με τους δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους εμπρός και πίσω. Το σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες πρόσφυσης σε συνθήκες παντός καιρού.

Advertisement

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ο επιλογέας που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής των 5 προγραμμάτων οδήγησης :

  • Ηλεκτρική/electric: για 100% ηλεκτρική κίνηση εντελώς αθόρυβα, με αυτονομία 42 χιλιομέτρων βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, γεγονός που εξασφαλίζει στον οδηγό του πρόσβαση ακόμα και σε περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας στο κέντρο μιας πόλης, και παρέχει κορυφαία και αδιάκοπη επιτάχυνση από στάση έως τα 140χλμ/ώ., χάρη στην ακαριαία απόκριση των ηλεκτροκινητήρων.
  • Άνεση/Comfort: Πρόγραμμα υβριδικής κίνησης που συνοδεύεται από ηπιότερες αντιδράσεις των αναρτήσεων για «κορυφαία άνεση» στην οδήγηση.
  • Υβριδική/Hybrid: πρόγραμμα που επιλέγει αυτόματα τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσεως ή των ηλεκτροκινητήρων, ανάλογα με τις συνθήκες, για βελτιστοποιημένη κατανάλωση.
  • Sport: μέγιστη ισχύς 360 ίππων για υπέρτατη απόλαυση! Με τη συγκεκριμένη επιλογή, επηρεάζεται η απόκριση του τιμονιού, οι αντιδράσεις των αμορτισέρ (σκληραίνουν), η χαρτογράφηση του πεντάλ του γκαζιού, και τα χρώματα στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως φροντίζει για τη μόνιμη φόρτιση με μέγιστη ισχύ, της μπαταρίας.
  • 4WD: μέγιστο επίπεδο πρόσφυσης για οδήγηση σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Υβριδικό και ταχύτατο 

Advertisement

Σε ό, τι αφορά το σύστημα υβριδικής κίνησης, το 508 Peugeot Sport Engineered εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της Peugeot από τα πρόσφατα μοντέλα όπως το 3008 Hybrid/Hybrid4 και το 508 Hybrid, αλλά και την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος της Peugeot Sport, που έχουν προσαρμόσει στις καθημερινές συνθήκες τα συστήματα φόρτισης των υβριδικών αγωνιστικών μοντέλων:

  • Σε λιγότερο από 7 ώρες από στάνταρ οικιακή παροχή.
  • Σε 4 ώρες από ενισχυμένη παροχή των 16 Amperes.
  • Σε λιγότερο από 2 ώρες μέσω παροχής τύπου Wall Box των 32amp.

Το 508 PSE προσφέρει τους ίδιους χώρους στο εσωτερικό και στο πορτμπαγκάζ (πάνω από το δάπεδο), με το αντίστοιχο μοντέλο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων και της μπαταρίας. Με τιμή ρεκόρ στον τομέα των εκπομπών του CO2, η συγκεκριμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων εκπέμπει στα 46γρ/χλμ, (WLTP) και καταναλώνει μόλις 2,03λίτρα/100χλμ.

Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές αποδεικνύεται εξαιρετικά ακριβής χάρη στις ρυθμίσεις της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης. Πέρα από τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης, και για την εξασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου ασφαλείας, το ταχύτερο 508 εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που διατίθενται στη γκάμα του Peugeot 508: Νυχτερινή όραση (nightvision), ενεργό cruise control με λειτουργία Stop & Go, προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης κλπ.

Εσωτερικό

Το Peugeot i-Cockpit ξεχωρίζει και εδώ χάρη στο τιμόνι μικρής διαμέτρου, τις ειδικές λεπτομέρειες της Peugeot Sport Engineered, και μία 100% ψηφιακή οθόνη Head Up Display. Τα γραφικά του i-Cockpit και η κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας των10″ έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της συγκεκριμένης έκδοσης, για ακόμα περισσότερη αίσθηση μοναδικότητας.

Οι ταπετσαρίες των καθισμάτων τύπου «comfort-fit» έχουν ξεχωριστή αισθητική χάρη στη μίξη δέρματος, 3D ύφανσης και Alcantara. Η καμπίνα είναι διακοσμημένη σε αποχρώσεις του γκρι Tramontane με εμφανείς ραφές Kryptonite. Το ηχοσύστημα της Focal διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος, ξεχωρίζει χάρη στα ειδικά εμφανισιακά γνωρίσματα της συγκεκριμένης έκδοσης :

  • Mπροστά: εντυπωσιακή μάσκα, προφυλακτήρας και εισαγωγές, μονόγραμμα Kryptonite,
  • Στο πλάι: τρία «φύλλα» με ειδικά διακοσμητικά στοιχεία, οι τρείς όνυχες πάλι στα διακοσμητικά φρύδια των φτερών του σεντάν και στα εμπρός φτερά στην έκδοση SW,
  • Πίσω: απολήξεις της εξάτμισης με ηλεκτροστατική βαφή, μαύρος διαχύτης,
  • Ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, εμπρός δαγκάνες φρένων με το σήμα Kryptonite της Peugeot Sport.

Επιλογές 

Το 508 Peugeot Sport Engineered διατίθεται σε 3 χρώματα αμαξώματος : ειδικό Selenium grey, μαύρο Perla Nera, και λευκό Pearl. Όλα τα διακριτικά είναι σε μαύρο χρώμα ώστε να τονίζεται η σπορ έκδοση του Peugeot 508. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στη Mulhouse, στη Γαλλία και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από τα μέσα Οκτωβρίου του 2020 (ανάλογα με την κάθε αγορά).

 

Διαβάστε επίσης 

To Peugeot 508 Sport Engineered με 360 PS

Peugeot 508 PSE: Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! (video)

Στην παραγωγή το Peugeot 508 Sport Engineered Concept