Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot GTi: Η επιστροφή

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot GTi: Η επιστροφή

ΝΕΑ

Peugeot GTi: Η επιστροφή

ΝΕΑ

Σαν ξεχωριστή γκάμα, τα μοντέλα GTi της Peugeot θα εξελιχθούν στο άμεσο μέλλον, με την αρχή να γίνεται από τη σχετική έκδοση του 208.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της Peugeot, Jean-Phillipe Imparato, ανέφερε ξεκάθαρα πως το GTi ως σήμα είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία και θέλουν να το διατηρήσουν ενεργό, καθώς προετοιμάζουν το κοινό για μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του ηλεκτρικού e-208. Ο ίδιος ανέφερε πως παρά το γεγονός πως το σήμα GTi έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις δυναμικές εκδόσεις των μοντέλων της Peugeot που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτό μπορεί και να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Ήδη η νέα τάση με τα PSE (Peugeot Sport Engineered) μοντέλα έχει ξεκινήσει και αφορά –προς το παρών- μια «καυτή» έκδοση του plug-in υβριδικού 508 αλλά αυτό στο μέλλον μπορεί και να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη περίπτωση που μάλλον θα δούμε να επανέρχεται το σήμα GTi, θα είναι σε μια έκδοση του 208- και μάλιστα, παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο σήμα πάνω σε μοντέλα της Peugeot έχει κάνει ιδιαίτερη επιτυχία στη Βρετανία όπου και θα είχε κάθε λόγο η εταιρεία να το αναβιώσει, θα είναι μια έκδοση που θα αφορά όλες τις χώρες στις οποίες διατίθεται το μοντέλο. Κάπως έτσι προκύπτει και το συμπέρασμα πως η έκδοση GTi του 208, θα μπορεί να αφορά κάποια ειδική και ιδιαίτερα δυναμική εκδοχή του ηλεκτρικού 208. Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη έκδοση να είναι έτοιμη για προβολή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβριο.