Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: Γιατί οι Γάλλοι “σκοράρουν” πρωτιές στην Ελλάδα;

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Γιατί οι Γάλλοι “σκοράρουν” πρωτιές στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Peugeot: Γιατί οι Γάλλοι “σκοράρουν” πρωτιές στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η νέα φάση της Peugeot, μετά την πλημμύρα των νέων μοντέλων με τον premium προσανατολισμό, αποτυπώνεται και στα μερίδια αγοράς με την γαλλική φίρμα πλέον να φλερτάρει την πρωτιά στις πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η ανάληψη της αντιπροσώπευσης της Peugeot από τον Όμιλο Συγγελίδη το 2014 συνδυάστηκε με μια πολύ καλή συγκυρία. Ήταν ακριβώς η στιγμή που οι Γάλλοι έκαναν αλλαγή πλεύσης στην γκάμα τους επενδύοντας σε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και φυσικά σε ποιότητα κατασκευής που συναγωνίζεται πλήρως τους παραδοσιακούς premium παίκτες της αγοράς.

Η αρχή έγινε με το νέο 3008, που είχε πάρει τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς», και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με όλα τα αυτοκίνητα της Peugeot που μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, όπως για παράδειγμα το νέο 208 και η πλήρης γκάμα των SUV που αποτελείται από τα 2008, 3008 & 5008. Σημειώστε, επίσης, πως η ηλεκτρική version του 208 συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τα υψηλότερα μερίδια αγοράς στα EV οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία, επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη του δικτύου της Peugeot, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της επικράτειας, αυξάνοντας παράλληλα τους δείκτες εξυπηρέτησης after sales στο μέγιστο δυνατό. Σήμερα, τα αποτελέσματα αυτής της πλήρους αλλαγής αποτυπώνονται και στο χάρτη των πωλήσεων, όπου για παράδειγμα, για δεύτερο συνεχή μήνα η Peugeot βρίσκεται στην πρώτη θέση με 895 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 11,2% για τον Νοέμβριο (σημειώστε πως το 2013 το μερίδιο της εταιρείας δεν υπερέβαινε το 2,5%), ενώ σήμφωνα με πληροφορίες του newsauto και τον Δεκέμβριο – μέχρι σήμερα- είναι στην πρώτη θεση των γενικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι η Peugeot είναι μια από τις λίγες εταιρείες που τη φετινή χρονιά παρουσιάζει αύξηση στις πωλήσεις λιανικής της (3.163 αυτοκίνητα, +6,4%), δείχνοντας ότι παρά την πανδημία covid-19 το κοινό της χώρα μας δίνει δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης στα προϊόντα της.

Advertisement

Μεγάλο στοίχημα είναι το 2021, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει χρονιά-σταθμός για τον Γάλλο… Λέωντα, αλλά και για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ελλάδα!

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για την Peugeot

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement

Black Friday by Peugeot: “Έσπασε” ταμεία και παίρνει παράταση

Αφιέρωμα After Sales – Peugeot

Peugeot i-cockpit: Ο πίνακας οργάνων του μέλλοντος