Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot e-Metropolis concept: Τρίτροχο, ηλεκτρικό 49 ίππων

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-Metropolis concept: Τρίτροχο, ηλεκτρικό 49 ίππων

ΝΕΑ

Peugeot e-Metropolis concept: Τρίτροχο, ηλεκτρικό 49 ίππων

ΝΕΑ

Την ηλεκτρική εκδοχή του Metropolis υπό την μορφή concept παρουσίασε η γαλλική εταιρία στο Παρίσι με το τρίτροχο scooter να παρουσιάζεται ωστόσο αρκετά ολοκληρωμένο, σχεδόν έτοιμο για να μπει στην παραγωγή. Το e-Metropolis της Peugeot χρησιμοποιεί για την κίνηση του έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 49 ίππους, αρκετούς για να κινηθεί κανείς με ταχύτητα στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, το βασικό πεδίο δράσης δηλαδή του τρίτροχου scooter της γαλλικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

peugeot-e-metropolis-concept-640-2

Σε σχέση με το μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι διαφορές είναι σημαντικές και εντοπίζονται στο σύστημα μετάδοσης, με το κλασικό CVT να έχει δώσει τη θέση του σε έναν ιμάντα, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει τοποθετηθεί κεντρικά στο πλαίσιο του e-Metropolis και δεν αποτελεί μέρος του ψαλιδιού, όπως έκανε ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Ένα συμβατικό ψαλίδι σεβαστών διαστάσεων έχει αναλάβει αυτό το ρόλο.

Advertisement
Advertisement

H Peugeot ανακοινώνει αυτονομία που αγγίζει τα 200 χλμ. για το ηλεκτρικό scooter της και τελική της τάξης των 135 χλμ./ώρα, ωστόσο σε αυτό το σημείο δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος φόρτισης αλλά και η χωρητικότητα της μπαταρίας που φορτίζεται από ενσωματωμένο φορτιστή 3 kWh.

peugeot-e-metropolis-concept-640

Ως concept το τρίκυκλο Peugeot φέρει και κάποια πράγματα που λογικά δεν θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής όπως είναι το πανάκριβο αμορτισέρ της σουηδικής Ohlins αλλά και κάποια πάνελ από ανθρακονήματα.

Advertisement

peugeot-e-metropolis-concept-640-3