Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Peugeot e-208: «Το καλύτερο ηλεκτρικό μικρό»

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: «Το καλύτερο ηλεκτρικό μικρό»

Mobility

Peugeot e-208: «Το καλύτερο ηλεκτρικό μικρό»

Mobility

Τον τίτλο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκίνητου, σύμφωνα με το Αγγλικό site «What Car», κέρδισε το Peugeot e-208.

Advertisement
Advertisement

Μετά από δοκιμές αλλά και γνώμες αναγνωστών του Αγγλικού site (και περιοδικού) «What Car» το Peugeot e-208 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην μικρή κατηγορία.

Σκέφτεστε να πάρετε ηλεκτρικό όχημα αλλά δεν θέλετε να ξεχωρίζετε; Τότε το Peugeot e-208 είναι το αυτοκίνητο για εσάς. Σε αντίθεση με πολλούς από τους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων των Honda E και Renault Zoe, αυτό δεν είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο (κατά παραγγελία) που έχει σχεδιαστεί για να ξεχωρίζει από τα «κανονικά» αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ. Είναι απλά ένα Peugeot 208 με μία μεγάλη μπαταρία και ηλεκτρικό αντί για θερμικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακά, κομψό εσωτερικό του 208 ξεχωρίζει από πολλά μοντέλα, ενώ και η ανάρτηση κάνει εξαιρετική δουλειά για να διατηρεί την άνεση, ακόμη και σε δύσκολους δρόμους. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν μεταφερθεί (ανέπαφα) στο e-208. Σε αντίθεση με πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που προέρχονται από συμβατικά μοντέλα, δεν κάνει παραχωρήσεις στον χώρο αποσκευών.

Αν και το e-208 αμφισβητείται μόνο από το Honda E (στην διασκεδαστική οδική συμπεριφορά), Έχει όμως μεγαλύτερη αυτονομία (340 χλμ) ενώ το Honda Ε (222 χλμ). Εδώ το παιχνίδι κερδίζει το Renault Zoe με 390 χλμ. Το Zoe αναθεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό στις αρχές του 2020, διαθέτει, επιπλέον, ένα καλύτερο σύστημα ψυχαγωγίας και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (338 λίτρα) από το e-208 (265 λίτρα). Όμως δεν είναι τόσο άνετο για τους επιβάτες και του λείπουν αρκετά από τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας (σύμφωνα με το What Car).

Advertisement

Ένας ακόμη αντίπαλος του e-208 είναι το Mini Electric , το οποίο ακολουθεί παρόμοιο μονοπάτι με το e-208 (διατίθεται και με θερμικούς κινητήρες) σε βενζίνη και ντίζελ. Ωστόσο, η μπαταρία του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα e-208, με αποτέλεσμα μια μικρή αυτονομία (235/270 χλμ), αλλά και μικρότερο χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών λόγω της θέσης της μπαταρίας κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με το «What Car» δείχνουν γιατί οι Βρετανοί ψήφισαν το Peugeot e-208 ως καλύτερο ηλεκτρικό μικρομεσαίο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Peugeot e-208: Με την δύναμη του ηλεκτρισμού

To Peugeot e-208… ανακυκλώνει το θόρυβο (video)

Peugeot e-208: Έτοιμο να αυξήσει την παραγωγή του