Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsMOTO

ΝΕΑ

Peugeot 9×8 Hybrid Hypercar: Σχήμα κοντά στο απόλυτο (+video)

  • newsautoteam

Το Peugeot 9×8 είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον Matthias Hossann, Διευθυντή Σχεδίασης της Peugeot. Είναι ένα εμβληματικό αντικείμενο, μια αισθητική και τεχνική επανάσταση.

Πριν το πρωτότυπο περάσει στις πίστες ο Hossann, κάλεσε την φωτογράφο μόδας και supercars Agnieszka Doroszewicz για να το παρουσιάσει με τον δικό της τρόπο.

 

Με σκηνικό ένα «σκληρό» αρχιτεκτονικό περιβάλλον, πριν το Peugeot 9Χ8 αντιμετωπίσει τις πίστες αγώνων Endurance (αντοχής) το 2022, είχε την δική του φωτογράφιση. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για τη φωτογράφο μόδας και supercars Agnieszka Doroszewicz, να παίξει με το φως και τις αντιθέσεις του σε ένα βιομηχανικό σκηνικό. Οι φωτογραφίες της είναι μια μεταφορά για το 24 Hours of Le Mans, έναν μυθικό αγώνα στον οποίο το φως αλλάζει όσο περνούν οι ώρες.

Για να δημιουργήσει το νέο 9×8 Hybrid Hypercar, η ομάδα Σχεδίασης της Peugeot έκανε μεγάλη προσπάθεια. Το εμπλούτισε με όλους τους σύγχρονους αισθητικούς κώδικες που συνδέονται με τη μάρκα: στάση αιλουροειδούς, ρευστές γραμμές που ενισχύονται από στοιχεία σπορ χαρακτήρα, κομψές και δομημένες πλευρές και, φυσικά, τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή του λιονταριού με τις τρεις νυχιές. Λεπτό και κομψό, το 9×8 προκαλεί συναισθήματα.

  1. Το Απόλυτο

Ο σχεδιασμός ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι το όνειρο κάθε σχεδιαστή αυτοκινήτων. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η απόδοση, σε τέτοιο βαθμό που τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είχαν γίνει μορφολογικά σχεδόν ίδια το ένα με το άλλο. Έτσι η δουλειά των σχεδιαστών περιοριζόταν στις μικρές λεπτομέρειες και τη ζωηράδα της εικόνας.

Για το Peugeot 9×8 Hybrid Hypercar, μηχανικοί και σχεδιαστές συνεργάστηκαν πολύ στενά για να επιτύχουν μια σύγκλιση μεταξύ στυλ και τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού οχήματος.

  1. Το Λιοντάρι

Ο απόλυτος πρεσβευτής της Peugeot Design και μια έμπνευση για μελλοντικές εξελίξεις, το Hybrid Hypercar 9X8 ανήκει στην τάση που έχει οριστεί για τα αυτοκίνητα της γκάμας, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Peugeot 308. Ήταν το 9×8 που έφερε για πρώτη φορά το νέο σήμα Lion head, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές του 2021.

«Η τεχνολογία του PEUGEOT 9×8 είναι εξ ολοκλήρου μια δημιουργία της PEUGEOT Sport και αυτό έπρεπε να το δείξουμε στη σχεδίασή μας. Χωρίς κανένα συμβιβασμό στις επιδόσεις, θέλαμε να του δώσουμε μια μοναδική συμπεριφορά, αλλά και να διατηρήσουμε την ιδέα ενός βελτιωμένου αμαξώματος, που έρχεται σε αντίθεση με τα πολύ γεωμετρικά αυτοκίνητα αντοχής της προηγούμενης γενιάς», εξηγεί ο Matthias Hossann.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του στυλ της Peugeot είναι εμφανές στην καμπίνα του 9×8, η οποία βασίζεται στο χαρακτηριστικό i-Cockpit της μάρκας. Ακριβώς όπως για ένα πρότζεκτ σειράς μοντέλων παραγωγής, η φροντίδα που δόθηκε στην εσωτερική σχεδίαση συνδυάστηκε με το απαιτητικό επίπεδο προϋποθέσεων για το εξωτερικό: Ο οδηγός και οι θεατές μπροστά από τις οθόνες τους πρέπει να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα Peugeot χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Επιπλέον, ολόκληρο το cockpit του 9×8 σχεδιάστηκε για να παρέχει τον υψηλότερο βαθμό εργονομίας και διαισθητικότητας για τους οδηγούς.

  1. Η «Ρήξη»

Το Peugeot 9×8 είναι μια ριζική ρήξη με τις προηγούμενες γενιές αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ανοίγει μια νέα εποχή. «Αυτό το 9×8 είναι ένα πραγματικό ορόσημο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα είμαστε τυχεροί που ήμασταν μέρος του», είπαν οι μελλοντικοί οδηγοί όταν το είδαν για πρώτη φορά.

«Στους τοίχους του σχεδιαστικού στούντιο όπου γεννήθηκε το PEUGEOT 9X8, είχαμε αναρτήσει τρεις λέξεις κλειδιά: εμβληματικό, αποτελεσματικό, συναισθηματικό», λέει ο Matthias Hossann. «Με αυτόν τον τρόπο, όλη η ομάδα ενστερνίστηκε αυτές τις έννοιες, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του κάθε ατόμου στα διάφορα στάδια ανάπτυξης. Είχα βάλει τη λέξη Iconic (εμβληματικό) στο μυαλό όλων, γιατί ήθελα ένα αυτοκίνητο που να είναι και άμεσα αναγνωρίσιμο και να σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη, μια θεμελιώδη αλλαγή γενιάς».

 

  1. Χωρίς Φτερό

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του αγωνιστικού και αυτό που για πολλούς το συνοψίζει, είναι η απουσία πίσω φτερού, που του προσδίδει τη μοναδική του μορφολογία. Το πίσω φτερό εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες αντοχής στο Le Mans το 1967 και έκτοτε έγινε το διαρκές πρότυπο. Από το 1971, λίγο παραπάνω από 50 χρόνια πριν, κανένα αυτοκίνητο δεν έχει κερδίσει χωρίς πίσω φτερό.

Όταν δημιουργήθηκε το Peugeot 9X8, καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια στο πίσω μέρος του οχήματος. Ακολουθώντας το αρχικό σκίτσο ενός κάπως ‘ρευστού’ αυτοκινήτου, εμφανίστηκε μια ελαφρώς μυτερή καμπίνα, μαζί με το πολύ ιδιαίτερο κάλυμμα που βλέπουμε σήμερα πάνω από τον πίσω τροχό.

 

  1. Ηλεκτρικό

Η Peugeot έχει ήδη κερδίσει στο Le Mans με δύο αυτοκίνητα δύο διαφορετικών γενιών: το 905 με κινητήρα βενζίνης V10 το 1992 και το 1993, και το 908 με κινητήρα V12 HDi-FAP το 2009. Για άλλη μια φορά, η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε το Peugeot 9X8 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής. Για την τετρακίνητη υβριδική κίνησή του, το 9X8 έχει ορισμένες ομοιότητες με αρκετά μοντέλα της γκάμας Peugeot, όπως το 3008 ή το 508. Συνδυάζει έναν V6 2,6 λίτρων διπλού υπερτροφοδότη 680 ίππων κινητήρα εσωτερικής καύσης στο πίσω μέρος, με έναν ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια 270 ίππων μπροστά.

«Θέλαμε να σηματοδοτήσουμε αυτήν την τεχνολογική και πολιτιστική αλλαγή με μια νέα χρωματική υπογραφή, την οποία ονομάσαμε (Kryptonite) Κρυπτονίτη», προσθέτει ο Matthias Hossann.

  1. Εικονικό

Η ομάδα σχεδιασμού της Peugeot επικαλέστηκε επίσης την τεχνολογία αιχμής. Για τη δημιουργία αυτού, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν εργαλεία 3D και CAD (Computer Aided Design). Με αυτήν την τεχνολογία, είναι επίσης εύκολο να μοιράζονται τα αρχεία με τις ομάδες μηχανικών. Μόλις τοποθετήθηκαν όλα τα δεδομένα στοιχεία, μετά ήρθε το στάδιο της εικονικής πραγματικότητας.

 

  1. Νύχτα

Η ομάδα σχεδιασμού της Peugeot περιλαμβάνει οπαδούς του αγώνα 24 Hours of Le Mans. Έχοντας βρεθεί εκεί ως θεατές, γνωρίζουν ότι τη νύχτα, στην πίστα, τα αυτοκίνητα έχουν ελάχιστα διακριτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά. Μερικά αυτοκίνητα μπορούν να αναγνωριστούν από τον ήχο των κινητήρων τους, αλλά σε πολλά σημεία, η οπτική παρουσία των αυτοκινήτων περιορίζεται κυρίως σε φωτεινές γραμμές που εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα.

Ως ο φωτογράφος αυτής της σειράς εικόνων του Peugeot 9×8, η Agnieszka Doroszewicz αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητες των φωτεινών υπογραφών του 9×8: «Θέλαμε πολύ να απλώσουμε χρονικά τη λήψη μας σε μια ολόκληρη μέρα και να την επεκτείνουμε μέχρι αργά τη νύχτα», είπε η Doroszewicz και πρόσθεσε: «Μπόρεσα να πετύχω μια τέλεια αναπαράσταση του αγώνα Le Mans 24 Hours στις φωτογραφίες μου. Το φως της ημέρας, ο τεχνητός φωτισμός και ο έντονος φωτισμός των προβολέων συνδυάζονται με το ισχυρό σχέδιο των φωτεινών νυχιών του αυτοκινήτου. Φυσικά, δεν είμασταν στο Le Mans, αλλά στην φωτογράφιση υπάρχει όλη η ατμόσφαιρα του Le Mans».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Peugeot επιστρέφει στο Le Mans
Το νέο αγωνιστικό hypercar της Cadillac

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto