Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 408: Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 408: Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης

ΝΕΑ

Peugeot 408: Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης

ΝΕΑ

Στις 22 Ιουνίου η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει διαδικτυακά το ολοκαίνουργιο 408, το οποίο θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις αγορές της Ευρώπης από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Για να προλογίσει το γεγονός η Peugeot έδωσε στην δημοσιότητα μία ακόμη teaser εικόνα που δείχνει από ψηλά το καπό με ένα πολύχρωμα καμουφλάζ. Οι Γάλλοι λένε πως το νέο τους SUV έχει περάσει από σκληρές δοκιμές άνω των 1.100.000 χιλιομέτρων ώστε να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του στις πιο απαιτητικές είδους συνθήκες.

«Στόχος μας είναι το καλύτερο. Δεν εργαζόμαστε μόνο για να δοκιμάσουμε τη τεχνολογική αρτιότητα του νέου Peugeot 408. Είναι πραγματική χαρά να δουλεύουμε σκληρά σε αυτό το πρότζεκτ γιατί στην ομάδα είμαστε όλοι παθιασμένοι με το νέο 408», λέει ο Emmanuel Lafaury, υπεύθυνος για την προϊοντική εξέλιξη του 408.

Advertisement
Advertisement

Ήδη η Peugeot έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser που δείχνει την κάθετη μάσκα του 408 με το λογότυπο της μάρκας να δεσπόζει. Από τα όσα γνωρίζουμε και από σχετικές ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες το αμάξωμα θα έχει ένα έντονα κουπέ στιλ με χαμηλωμένη οροφή ώστε να αποτελεί μία εναλλακτική crossover επιλογή ανάμεσα στα Peugeot 2008 και 3008.

Με άλλα λόγια θα είναι ένα κομψό crossover που θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου Stellantis και θα εμπλουτίζεται με όλη τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής εταιρείας και ότι σύγχρονο απαιτεί το αγοραστικό κοινό από τη γκάμα τους. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει την εξηλεκτρισμένη προοπτική του 408 , που πέρα από τον 1.6 PureTech, θα το δούμε και σε PHEV εκδόσεις με απόδοση που ξεκινά από 180 ίππους και θα φθάνει μέχρι και τους 360 ίππους στην κορυφαία τετρακίνητη εκδοχή τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 308 GT από την Castagna Milano
Peugeot e-208: Ένα best seller που μπαίνει στην πρίζα!
Το Peugeot 308 PHEV δείχνει τον δρόμο…