Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot: 210 χρόνια ιστορίας

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: 210 χρόνια ιστορίας

ΝΕΑ

Peugeot: 210 χρόνια ιστορίας

ΝΕΑ

Από τις οικιακές συσκευές στην μόδα και από την επανάσταση της κίνησης (με ποδήλατα) ως την ηλεκτροκίνηση, η Peugeot είχε και έχει ένα μεγάλο ρόλο κάθε ημέρα στην ζωή μας εδώ και 210 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, η Peugeot θα ξεκινήσει τους εορτασμούς των 210 ετών από την ίδρυσή της.

Το 1810 έγινε η πρώτη κατάθεση κεφαλαίου για την δημιουργία της Peugeot Freres Aines (Peugeot και ΣΙΑ σε ελεύθερη μετάφραση). Η εταιρία ιδρύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1810 και η έναρξη του μητρώου της υπάρχει μέχρι σήμερα στα αρχεία Terre-Blanche (Doubs). Για περισσότερους από δύο αιώνες, η οικογένεια Peugeot ήταν παρούσα στην επανάσταση της μόδας το 19ο αιώνα – με το χαλύβδινο σύρμα στις φούστες κρενολίνης – και μετά στην επανάσταση της κίνησης, με ποδήλατα, μοτοσυκλέτες scooters και αυτοκίνητα.

Πρόκειται για μια μάρκα που διαμορφώνεται από μηχανικούς και σχεδιαστές, οι οποίοι για περισσότερο από δύο αιώνες δεν ακολουθούν τους κανόνες για να ανανεώσουν τα πρότυπα κινητικότητας. Η Peugeot δεν σταμάτησε ποτέ να επαναπροσδιορίζεται ως μάρκα και έχει γίνει όλο και πιο ισχυρή με τα χρόνια για να αντιμετωπίσει το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Γιατί ένα λιοντάρι

Το έμβλημα της γαλλικής εταιρίας δεν επιλέχθηκε μόνο για το προφανές σύμβολο κυριαρχίας αλλά και για… πρακτικούς λόγους. Το λογότυπο Peugeot (καταχωρημένο το 1858), δημιουργήθηκε και συμβόλιζε τις τρεις ιδιότητες των πριονιών, που παράγονταν στην αρχή της μάρκας: Ευελιξία, αντοχή των δοντιών και ταχύτητα κοπής.

Advertisement

Ένα ειδικό λογότυπο για τον εορτασμό της 210ης επετείου του Lion Brand έχει σχεδιαστεί από το στούντιο Peugeot Design Lab, ως το σύμβολο της γιορτής και θα βρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτήν την γιορτή. Το λιοντάρι, πρεσβευτής της μάρκας, απεικονίζεται πλάγια υπογραμμίζεται από ένα βέλος. Το βέλος κατοχυρώνει την έννοια της ταχύτητας.

Advertisement

Η λεζάντα «210 χρόνια» είναι μια αναφορά στην ιστορία της μάρκας, αλλά και στα επόμενα 210 χρόνια. Τα ασπρόμαυρα χρώματα του λογότυπου υπογραμμίζουν την εγκράτεια και την λιτότητα, η βάση του δόγματος της Peugeot. Ο κύκλος που περιβάλλει το λιοντάρι δηλώνει το λογότυπο ως έμβλημα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Peugeot 208: Η πλήρης γκάμα του με βενζίνη, ντίζελ και ηλεκτρικό

Peugeot 108: Tα πέντε…ταλέντα του

Peugeot 3008 Plug-In Hybrid: 300 άλογα με κατανάλωση 1,3 λτ./100 χλμ.