Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 208: Γοητευτικό και τεχνολογικά άρτιο

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Γοητευτικό και τεχνολογικά άρτιο

ΝΕΑ

Peugeot 208: Γοητευτικό και τεχνολογικά άρτιο

ΝΕΑ

Το νέο Peugeot 208 είναι ιδανικό και ως πρώτο αυτοκίνητο, καθώς εκτός από την εμφάνισή του ξεχωρίζει και για την τεχνολογία και το επίπεδο ασφάλειας του.

Advertisement
Advertisement

Το 208 είναι από αυτά τα αυτοκίνητα που δεν περνούν απαρατήρητα και αυτό χάρη στην εμφάνιση και το νεανικό του στυλ. Το οποίο το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές και μεταξύ των νέων οδηγών που ψάχνουν να βρουν ένα μοντέλο που θα τους συντροφεύσει στα πρώτα τους βήματα, που θα καλύψει όλες τους τις ανάγκες αλλά και θα λειτουργήσει υποστηρικτικά, χάρη στην υψηλή τεχνολογία που διαθέτει, “διορθώνοντας” τυχόν οδηγικά τους σφάλματα.

Σε αυτό τη λογική εντάσσονται π.χ. οι φουλ LED προβολείς και πίσω φώτα, που πέρα από μια φωτεινή ταυτότητα εξασφαλίζουν και πολύ καλή ορατότητα το βράδυ. Γεγονός που αν μη τι άλλο βοηθά έναν λιγότερο έμπειρο οδηγό και του δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 208 όμως δεν είναι μόνο όμορφο και κομψό. Είναι και ιδιαίτερα άνετο, μιας και η πολύ καλή εκμετάλλευση του χώρου στο εσωτερικό του σε συνδυασμό με το μεγάλο για την κατηγορίας μεταξόνιό του εξασφαλίζει το ότι μια παρέα των πέντε θα μετακινηθεί χωρίς να στριμωχθεί. Ακόμα και αν αφήσει την πόλη για κάποια εκδρομή, ενώ το μεγάλο πορτμπαγκάζ χωρά ακόμα και τα σακ βουαγιάζ των καλοκαιρινών διακοπών.`

Εσωτερικό που κλέβει την παράσταση

Advertisement

Το i-cockpit με τον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων αποτελεί από μόνο του λόγο αγοράς λόγω της εντυπωσιακής του σχεδίαση και της εύκολης ανάγνωσης των πληροφοριών που παρέχει. Ταυτόχρονα η θέση του εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού, του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στην πληροφορία χωρίς να παίρνει τα μάτια του και την προσοχή του από το δρόμο, στοιχείο που αν μη τι άλλο δρα αγχολυτικά για ένα νεό οδηγό.

Ο οποίος διευκολύνεται και απο τη μεγάλη οθόνη αφής -η διαγώνιός της μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10,0 ίντσες- στο κέντρο του ταμπλό. Από αυτήν ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του συστήματος infotainment, με τρόπο άμεσο και εύκολο χάρη στο πολύ καλό μενού.

Advertisement

Και μιας και για όλους μας η συνεχής διασύνδεση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας και ειδικά των πιο νέων -όχι μόνο σε ηλικία- η Peugeot έχει φροντίσει να εξοπλίσει το 208 με όλα όασα είναι διαθέσιμα στο συγκεκριμένα τομέα. Όπως Mirror Link, Apple CarPlay και Android Auto ενώ με τη λειτουργία Mirror Screen ο οδηγός μπορεί να δει το περιβάλλον του smartphone του στην κεντρική οθόνη αφής. Αν χρειαστεί δε να το φορτίσει μπορεί να το κάνει τόσο ασύρματα όσο και με τη χρήση των διαθέσιμων θυρών USB, συμπεριλαμβανόμενης και μίας τύπου C.

Advertisement

Πλήρης γκάμα κινητήρων
Ένα από τα ισχυρά χαρτιά του νέου Peugeot 208 είναι η πλήρης γκάμα κινητήρων του. Ο βασικός τρικύλινδρος των 1.200 κυβικών και των 75 ίππων διακρίνεται για την οικονομία του , ειδικά μέσα στην πόλη, ενώ από εκεί και πέρα ο πολυβραβευμένος turbo PureTech, επίσης τρικύλνδρος με 1.200 κυβικά, εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις στην έκδοσή του των 100 ίππων και ακόμα περισσότερο σε αυτήν των 130, παραμένοντας ταυτόχρονα και ιδιαίτερα οικονομικός.  Μάλιστα η έκδοση των 130 ίππων είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο EAT8 -προαιρετική επιλογή σε αυτή των 100 ίππων- που διευκολύνει ιδιαίτερα ένα νέο οδηγό.

Αν θέλει κανείς ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση το 208 είναι διαθέσιμο και με τον diesel BlueHDi των 1.500 κυβικών και των 100 ίππων, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ενδιαφέρον παρουσιάζει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-208 με την οποία μπαίνει κανείς απευθείας στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης.  

Σημαντικό είναι πως όλες σχέδον οι εκδόσεις του 208 απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο της πρωτεύουσας.

Απόλυτα ασφαλές

Το 208 βασίζεται στο πλαίσιο CMP που εξασφαλίζει πολύ καλά οδηγικά χαρακτηριστικά και δημιουργεί στον οδηγό, ειδικά το λιγότερο έμπειρο που έχει επιλέξει το υπερ-μίνι της Peugeot ως το πρώτο του αυτοκίνητο, μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς. Η οποία συνδυάζεται και με ένα ιδιαίτερα καλό επίπεδο άνεσης και ενισχύεται και άλλο από τα πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που είναι διαθέσιμα ήδη από τη βασική έκδοση.  Μεταξύ αυτών το σύστημα παρακολούθησης της πορείας και της θέσης του αυτοκινήτου στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας του και η αναγνώριση των οδικών σημάτων, ενώ το ενεργό Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, διευκολύντας τον οδηγό ειδικά στα μεγάλης διάρκειας ταξίδια.