Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περιβαλλοντική αποστολή από την Toyota για ένα καλύτερο μέλλον

Ελλάδα 21:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περιβαλλοντική αποστολή από την Toyota για ένα καλύτερο μέλλον

ΝΕΑ

Περιβαλλοντική αποστολή από την Toyota για ένα καλύτερο μέλλον

ΝΕΑ

Η Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050, που η Toyota ανακοίνωσε το 2015, αποτελείται από έξι ξεχωριστές “προκλήσεις” που καλύπτουν κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, τη διερεύνηση νέων προϊόντων και τεχνολογιών της, και το ρόλο της, ως συντονιστή ατόμων και κοινωνιών για την γνώση και βελτίωση του φυσικού κόσμου γύρω τους.

Advertisement
Advertisement

Δείτε τις αναλυτικά παρακάτω:  

Πρόκληση 1 – Νέο όχημα με μηδενικές εκπομπές CO2
“Η πρόκληση, Νέο Όχημα με Μηδενικό CO2, είναι να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 των οχημάτων μας κατά 90 τοις εκατό ως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν το 2010.
Για να το επιτύχουμε αυτό, θα κάνουμε τα μοντέλα συμβατικού καυσίμου πιο ενεργειακά αποδοτικά, και θα προάγουμε την ανάπτυξη οχημάτων νέας γενιάς με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, επαναφορτιζόμενων υβριδικών, ηλεκτρικών και οχημάτων κυψελών καυσίμου.
Αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν καθαρότερα, εναλλακτικά καύσιμα φέρνουν αποτέλεσμα μόνο όταν διαδίδονται στο κοινό σε μεγάλο πλήθος, έτσι εργαζόμαστε ώστε να τα καταστήσουμε ευρέως διαθέσιμα και να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της υποδομής – σταθμούς πλήρωσης και επαναφόρτισης για παράδειγμα – που απαιτείται για την υποστήριξη της χρήσης τους”.

Advertisement
Advertisement

Πρόκληση 2 – Μηδενικές Εκπομπές CO2 σε Όλη τη Διάρκεια Ζωής
“Με την πρόκλησή μας, Μηδενικές Εκπομπές CO2 σε Όλη τη Διάρκεια Ζωής, θέλουμε να κάνουμε περισσότερα από το να εξαλείψουμε απλώς τις εκπομπές C02 που παράγεται κατά την κατασκευή των οχημάτων και όταν τα οδηγούν οι πελάτες μας.
Θέλουμε να εξαλείψουμε τις εκπομπές άνθρακα από την κατασκευή των υλικών και εξαρτημάτων που χρησιμοποιούμε, από τις δραστηριότητες διακίνησής μας και από τις μεθόδους απόρριψης και ανακύκλωσης όταν τα οχήματά μας φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.
Για να το επιτύχουμε αυτό θα εργαστούμε πάνω σε περιβαλλοντικά φιλικότερα σχέδια που χρησιμοποιούν πρώτες ύλες με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα, και λιγότερα εξαρτήματα. Θα κάνουμε καλύτερη χρήση των βιοσυστατικών από ανανεώσιμες πηγές και θα καταστήσουμε ευκολότερη την αποσυναρμολόγηση και ανακύκλωση των οχημάτων μας”.

Πρόκληση 3 – Μηδενικές Εκπομπές CO2 Εργοστασίων
“Τα αυτοκίνητα δεν δημιουργούν εκπομπές CO2 μόνο όταν οδηγούνται, αλλά και κατά την κατασκευή τους στα εργοστάσια.
Για να βοηθήσουμε στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, έχουμε δημιουργήσει μια στρατηγική για να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές CO2 στα εργοστάσια παραγωγής μας, εστιάζοντας στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε και μεταπηδώντας σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Θα επανεξετάσουμε τις παραγωγικές μας διεργασίες ώστε να τις κάνουμε βραχύτερες, με αποτέλεσμα την παραγωγή μικρότερης ποσότητας CO2. Θα κάνουμε τις εγκαταστάσεις μας πιο ενεργειακά αποδοτικές και θα υιοθετήσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι ο ήλιος και ο άνεμος, και ενέργεια χαμηλή σε άνθρακα, όπως είναι το υδρογόνο”.

Toyota environment 640

Advertisement

Πρόκληση 4 – Ελαχιστοποίηση και Βελτιστοποίηση της Χρήσης Νερού
“Οι ανάγκες του κόσμου μας σε νερό αυξάνονται ραγδαία, έτσι είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την ύπαρξή του περιορίζοντας την ποσότητα που χρησιμοποιούμε κατά την κατασκευή των προϊόντων μας, και ανακυκλώνοντας όσο περισσότερο μπορούμε.
Έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε το νερό της βροχής στα εργοστάσια παραγωγής μας ώστε να περιορίσουμε την ποσότητα που τα εργοστάσιά μας αντλούν από το έδαφος ή το δημόσιο δίκτυο.
Έχουμε επίσης αναπτύξει μεθόδους καθαρισμού ώστε το νερό που χρησιμοποιούμε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, ή να επιστρέφει με ασφάλεια στο τοπικό δίκτυο παροχής. Καθώς το υδάτινο περιβάλλον διαφέρει παρασάγγας στις περιοχές του κόσμου που δραστηριοποιούμαστε, θα φροντίσουμε να παίρνουμε μέτρα κατάλληλα για τις εκάστοτε τοπικές ανάγκες”.

Πρόκληση 5 – Δημιουργία Κοινωνίας και Συστημάτων Βασισμένων στην Ανακύκλωση
“Οι αυξανόμενοι πληθυσμοί, η οικονομική ανάπτυξη και η επιθυμία για πιο άνετους τρόπους ζωής, όλα ασκούν αυξανόμενη πίεση στους φυσικούς πόρους και δημιουργούν περισσότερα απορρίμματα.
Θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση μιας ιδανικής κοινωνίας ανακύκλωσης πόρων, εργαζόμενοι σε τέσσερις θεμελιώδεις τομείς: χρησιμοποιώντας περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας εξαρτήματα μακράς διαρκείας, αναπτύσσοντας πιο αποδοτικές και ενδελεχείς τεχνολογίες ανακύκλωσης, και χρησιμοποιώντας περισσότερα από τα υλικά που ανακτώνται όταν ένα όχημα απορρίπτεται ώστε να κατασκευάσουμε νέα.
Διαθέτουμε περισσότερα από 40 έτη πείρας σε ιδέες και καινοτομίες στον τομέα αυτό και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον”.

Advertisement

Πρόκληση 6 – Η Δημιουργία μιας Μελλοντικής Κοινωνίας σε Αρμονία με τη Φύση
“Για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την συνύπαρξή μας με τη φύση, πρέπει να διαφυλάξουμε τα δάση μας και τα υπόλοιπα πλούσια οικοσυστήματα.
Εκτελούμε έργα – μικρά και μεγάλα – σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησής μας, για την υποστήριξη του στόχου μας για τον “εμπλουτισμό των ζωών και των κοινοτήτων,” διοργανώνοντας αναδασώσεις και φυτεύσεις δένδρων, πράσινα αστικά περιβάλλοντα και άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τόσο στα εργοστάσιά μας όσο και εκτός.
Θα χρησιμοποιήσουμε τη γνώση που αποκομίσαμε ώστε να παίξουμε ενεργό ρόλο στην βελτίωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και την δημιουργία επίγνωσης, ώστε να βοηθήσουμε να δομηθεί μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο”.