Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερη δύναμη για τις Alpina B5 και D5 S

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περισσότερη δύναμη για τις Alpina B5 και D5 S

ΝΕΑ

Περισσότερη δύναμη για τις Alpina B5 και D5 S

ΝΕΑ

Η Alpina ανανεώνει τη γκάμα των μοντέλων απόδοσης που βασίζονται στη BMW Σειρά 5, προκειμένου αυτή η κίνηση να συμπέσει χρονικά με την επικαιροποίηση και του εργοστασιακού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες B5 και D5 S είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Οκτώβριο. Οι τιμές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά η saloon B5 διατίθεται από περίπου 118.000 ευρώ στην Ευρώπη. Η κύρια αναβάθμιση για τη B5 σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι η ενίσχυση ισχύος. Βασισμένη στη M550i, ο 4.4-twin twin-turbo V8 έχει φτάσει στα 621 άλογα, από τα 608. Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο 0-100 km/h 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 329 km/h. Η επιπλέον ισχύς προέρχεται από έναν νέο ECU αλλά και ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης με μεγαλύτερους ενδιάμεσους ψύκτες.

Η D5 S επωφελείται επίσης από την αναβάθμιση ισχύος, από 326 ίππους σε 346 χάρη στην εγκατάσταση ενός υβριδικού συστήματος 48V. Το 0-100 km/h διαρκεί 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 275 km/h. Τα B5 και D5 S διαθέτουν το ίδιο set up με πριν στην ανάρτηση. Αυτό περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, άκαμπτα ελατήρια και αναβαθμισμένα φρένα, με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και μονές στο πίσω μέρος.
H B5 διαθέτει ηλεκτρομηχανική τετραδιεύθυνση που στοχεύει στη βελτίωση της ευελιξίας στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες. Τα μοντέλα Touring διατηρούν την αερανάρτηση, στάνταρ στη Σειρά 5. Οι αισθητικές αλλαγές αντικατοπτρίζουν αυτές της σειράς 5 του 2020, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα κατά 40% για βελτίωση της ψύξης, ανασχεδιασμένα φώτα μπροστά και πίσω και έναν νέο πίσω προφυλακτήρα. Οι τροχοί Alpina πολλαπλών ακτίνων διατηρούνται, παράλληλα με τις τέσσερις απολήξεις στην ουρά και για τις δύο εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό περιλαμβάνουν δερμάτινο τιμόνι με ραφές και αριθμημένη πινακίδα στο ταμπλό. Το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας όπως και η οθόνη ψηφιακών οργάνων 12,3 ιντσών με ειδικά γραφικά Alpina δίνουν επίσης το “παρών”.