Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περισσότερα για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της Seat

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περισσότερα για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της Seat

ΝΕΑ

Περισσότερα για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων της Seat

ΝΕΑ

Η Seat, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, πρόσθεσε στον προαιρετικό εξοπλισμό των Arona και Ibiza το εξατομικευμένο και πολλαπλών χρήσεων Digital Cockpit!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μάλιστα το Arona είναι το πρώτο crossover της συγκεκριμένης κατηγορίας που επωφελείται εξοπλιστικά από την 10.25 ιντσών διαδραστική και προσαρμόσιμη οθόνη, που από τον Ιανουάριο 2018 περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και των Leon και Ateca.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων υψηλής ανάλυσης διαθέτει μόνο σύγχρονη σχεδίαση και παρέχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει από τις πιο κλασσικές πληροφορίες όπως ταχύμετρο και στροφόμετρο, μέχρι πλήρεις έγχρωμους χάρτες από το σύστημα πλοήγησης.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη ποιοτικά σχεδίαση, φέρνοντας την ακρίβεια του κλασσικού μετρητή στον ψηφιακό κόσμο όπου κάθε pixel έχει σχεδιαστεί με την ίδια ακρίβεια. Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού κόσμου, αναβαθμίζουμε την εσωτερική σχεδίαση στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Alejandro Mesonero-Romanos, διευθυντής σχεδιασμού της Seat.

Ο έλεγχος των παρεχόμενων πληροφοριών είναι απλός και ο οδηγός χρειάζεται μόνο να πιέσει απλά το κουμπί ελέγχου View που βρίσκεται στο τιμόνι ώστε να περιηγηθεί στις τρείς διαθέσιμες προαιρετικά ψηφιακές απεικονήσεις, ελαχιστοποιώντας την απόσπαση του και μεγιστοποιώντας με σαφήνεια τις παρεχόμενες πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες του.

arona-mytest-meteora-a640

Advertisement

Επιλογές οθόνης
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει τρεις διαφορετικές μορφές απεικόνισης: Classic, Digital και Dynamic View

Classic: Η απεικόνιση Classic περιλαμβάνει ταχύμετρο και στροφόμετρο αλλά και άλλα δεδομένα όπως πληροφορίες πλοήγησης, μουσική, τηλέφωνο, πληροφορίες υποβοήθησης (lane assist, ανίχνευση τυφλού σημείου και front assist, ACC) καθώς και την κατάσταση του οχήματος.

Advertisement

Digital: Η απεικόνιση Digital μεγιστοποιεί των υψηλή ανάλυση της ψηφιακής οθόνης 10.25 ιντσών και εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες χαρτογράφησης για την περιοχή που βρίσκεται το όχημα, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση χώρων στάθμευσης ή γκαράζ με σχετικές οδηγίες. Η απεικόνιση αυτή παρέχει επίσης όλο το menu πληροφοριών, όπως τηλέφωνο, δεδομένα οδήγησης, πληροφορίες υποβοήθησης και κατάστασης του οχήματος.

Dynamic: Η απεικόνιση Dynamic παρέχει σαφήνεια σε σημαντικές πληροφορίες, όπως πληροφορίες κατεύθυνσης, υποβοήθησης και κατάστασης του οχήματος. Άλλα δεδομένα οδήγησης που μπορούν να εμφανιστούν είναι η κατανάλωση καυσίμου, η διανυθείσα απόσταση και η συνολική αυτονομία. Στην οθόνη εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την μουσική ενώ ο οδηγός μπορεί εύκολα να μετακινηθεί στη μουσική βιβλιοθήκη χωρίς να απόσπασει την προσοχή του από τον δρόμο. Σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης η οθόνη θα προσαρμοστεί και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με το άτομο που καλεί.