Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια;

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια;

ΝΕΑ

Πόσα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια;

ΝΕΑ

Η Αστυπάλαια είναι από τις περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα ανά κάτοικο…

Advertisement
Advertisement

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο και δεν γνωρίζουν πολλοί, διότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να ακούγεται πάρα πολύ, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλον τον πλανήτη καθώς εφαρμόζει σημαντικές δράσεις με σκοπό να μεταμορφωθεί σε απόλυτα αυτόνομο ενεργειακά νησί.

Όσοι ασχολούνται με το αυτοκίνητο γνωρίζουν την Αστυπάλαια ως το νησί όπου το VW Group έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στο να στηρίξει την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτή τη στιγμή στην Αστυπάλαια υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σχέδιο που περιλαμβάνει μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα, υποδομές δικτύου φόρτισης, εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών διαμοιρασμού οχημάτων καθώς αι χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την φόρτιση όλων των ηλεκτρικών οχημάτων του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι τέλος του έτους οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά, ενώ μέχρι τέλη του 2024 οι καλύψεις με τη βοήθεια ανεμογεννήτριας θα φτάνει μεταξύ 80%-90%.

Advertisement
Advertisement

Φουλ… ηλεκτρικά

Αναφορικά με τις μετακινήσεις ήδη τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στο νησί είναι περισσότερα από 80, ενώ αν προσθέσουμε και τα ηλεκτρικά μηχανάκια αλλά και ποδήλατα το συνολικό νούμερο είναι πολύ ψηλό. Να τονίσουμε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι το νησί της Αστυπάλαιας είναι σχεδόν 1.300, οπότε ο αριθμός των ηλεκτρικών είναι μεγάλος και από τους υψηλότερους ανά κάτοικο σε όλη την Ελλάδα.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα αυξάνει συνεχώς και αυτό οφείλεται αφενός στα μεγάλα οικονομικά κίνητρα που δίνει το ίδιο το VW Group για τους κατοίκους αλλά και στο αντίστοιχο οικονομικό κίνητρο τη Κυβέρνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η νέα τιμή του Jeep Avenger;
Αυτό είναι το νέο, καμουφλαρισμένο Peugeot E-3008
Αγόρασες SUV; Θα πληρώνεις ακριβότερο το πάρκινγκ