Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περιπολικό Ford F-150: Ο εφιάλτης των ληστών (video)

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περιπολικό Ford F-150: Ο εφιάλτης των ληστών (video)

ΝΕΑ

Περιπολικό Ford F-150: Ο εφιάλτης των ληστών (video)

ΝΕΑ

Το Ford F-150 Police Responder διαθέτει σπουδαίες εκτός δρόμου ικανότητες και τρομάζει με το παρουσιαστικό του.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμη «όπλο» για την πάταξη της εγκληματικότητας θα έχουν οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ, το οποίο… ακούει στο όνομα Ford F-150 Police Responder.

Το σκληροτράχηλο pick-up περιπολικό τροφοδοτείται από έναν V6 EcoBoost των 3,5 λίτρων, ο οποίος παράγει 406 ίππους και 678 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με την τελική ταχύτητα να είναι αυξημένη στα 193 χλμ./ώρα.

Το νέο Ford F-150 Police Responder ενσωματώνει προηγμένη τετρακίνηση που παρέχει «ροπή ανάλογα με τη ζήτηση» (torque on demand), ενώ παρέχεται και η λειτουργία οδήγησης “4-Auto”. Στην άσφαλτο, η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, προσφέροντας στο μοντέλο καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές, ενώ σε ολισθηρά ή κακοτράχαλα εδάφη, το Responder γίνεται τετρακίνητο.

Advertisement
Advertisement

Χείρα βοηθείας στις εκτός δρόμου καταδιώξεις συνιστά και το πακέτο FX4 Off-Road το οποίο περιλαμβάνει κλείδωμα πίσω διαφορικού, προστατευτικές ποδιές, αλλά και τα all-terrain ελαστικά Goodyear Wrangler Enforcer.

To νέο F-150 Police Responder μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3.175 κιλά, ενώ με τη χρήση ενός προαιρετικού πακέτου το νούμερο μπορεί να αυξηθεί στα 5.080 κιλά.

Advertisement

Στην καμπίνα, μεταξύ άλλων, υπάρχει μια κεντρική οθόνη των 8.0 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης SYNC 4 της Ford και ένα ενσωματωμένο μόντεμ που παρέχει σύνδεση σε υπηρεσίες τηλεματικής.

Advertisement

Μεγάλη είναι και δέσμη των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης συμπεριλαμβανομένων των εξής: Αποφυγή Σύγκρουσης με αναγνώριση πεζών και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αισθητήρας αναγνώρισης «τυφλού σημείου» με ένδειξη LED στον πλευρικό καθρέφτη και πανοραμική κάμερα 360 μοιρών.

Το νέο Ford F-150 Police Responder θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά στα τέλη του 2021.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen
Ερντογάν: Λεφτά με το… τσουβάλι απο το πουθενά
Αντεπίθεση Ερντογάν στην Volksawagen