Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περιπολικά σε… αγρανάπαυση

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περιπολικά σε… αγρανάπαυση

ΝΕΑ

Περιπολικά σε… αγρανάπαυση

ΝΕΑ

Λυπηρή είναι η κατάσταση στα αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ., αφού σε μια πρόσφατη έρευνα από τα 13.000 οχήματα που αποτελούν το στόλο της, σχεδόν τα μισά (6.000) δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφού βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μέσα από το αστυνομικό σώμα εκφράζονται συχνά πυκνά παράπονα για την άθλια κατάσταση των περιπολικών, τα οποία δεν συντηρούνται λόγω κόστους και έλλειψη κονδυλίων, άλλα καθόλου και άλλα στη χάση και στη φέξη, οπότε με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όσο και άλλους περαστικούς στο δρόμο.

Με βάση στοιχεία που διέρρευσαν από τη Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής, από συνολικά 1.200 οχήματα, το 50% είναι ακινητοποιημένο, ενώ επισκευάζεται που και που μόνο το 20% από αυτά! Πέρα από την ανεπαρκή συντήρησή τους, να σημειωθεί πως ο στόλος είναι ήδη παλιός με πολλά και δύσκολα χιλιόμετρα στην «πλάτη» του.

Advertisement
Advertisement

Απαιτείται να βρεθεί άμεσα η λύση, με την οποία οι εκπρόσωποι ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών θα μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, χωρίς να παίζουν τη ζωή τους καθημερινά κορώνα-γράμματα. Πέρα από αυτό, εάν ζητούμε αποτελεσματική αστυνόμευση, ε τότε αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με σαράβαλα δεκαετίας και βάλε, που είναι πιο αργά (και αρκετά ρυπογόνα) από το ριπλέι…