Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πενήντα χρόνια Ford Transit

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πενήντα χρόνια Ford Transit

ΝΕΑ

Πενήντα χρόνια Ford Transit

ΝΕΑ

Μισό αιώνα κοντά στον επαγγελματία μετράει ήδη το Ford Transit, με το πρώτο όχημα να φεύγει από τη γραμμή παραγωγής του Λάνγκλεϊ στην Αγγλία, στις 9 Αυγούστου του 1965.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Από τότε έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 8 εκατομμύρια Transit και Transit Custom. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό το οποίο συμπέραναν οι άνθρωποι της Ford, είναι πως αν τοποθετούσαν το ένα όχημα πίσω από το άλλο τότε θα μπορούσαν να κάνουν την περίμετρο της Γης! Ένα άλλο στατιστικό είναι πως κατά μέσο όρο, ένα νέο Transit πωλείται κάθε 180 δευτερόλεπτα.

Η πιο πρόσφατη, εκτεταμένη γκάμα του περιλαμβάνει τέσσερα νέα μοντέλα:Transit, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier. Αυτά καθιστούν τη Ford ως την πιο δημοφιλή μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2015 με πωλήσεις αυξημένες κατά 42% από πέρσι.

Advertisement
Advertisement

Στα 50 χρόνια του, έχει παραχθεί σε μεγάλη γκάμα αμαξωμάτων και εκδόσεων: από van διανομών μέχρι ανατρεπόμενα φορτηγά και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αλλά και τολμηρές ειδικές εκδόσεις, όπως τα Supervan με κινητήρα V8 της Cosworth.

Το πρώτο εκατομμύριο πωλήσεων συμπληρώθηκε το 1976, με τα αντίστοιχα ορόσημα να έρχονται το 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 και 2013. Όσο για τον μαγικό αριθμό των 9 εκατομμυρίων, οι άνθρωποι της Ford εκτιμούην πως θα επιτευχθεί μέσα στο έτος που διανύουμε, με αρωγό το νέο Transit Courier. Επίσης σημαντικό βήμα, είναι η είσοδός του στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Συγκεκριμένα, πωλείται σε 118 αγορές, σε 6 ηπείρους!