Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Πεκίνο ψηφίζει… ηλεκτρικά!

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Πεκίνο ψηφίζει… ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Το Πεκίνο ψηφίζει… ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Μην νομίζετε πως η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι αποκλειστικά δικό μας προνόμιο. Σε καμία περίπτωση. Πολλές πόλεις στον κόσμο αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα, με βάση μάλιστα τον τεράστιο αριθμό οχημάτων που κινούνται στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Για παράδειγμα η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, το οποίο υιοθετεί παρακαλώ 22 εκατομμύρια πληθυσμό, αριθμός μαμούθ ακόμη και για μια μεγαλούπολη όπως είναι η συγκεκριμένη. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ρύπανση της ατμόσφαιρας από οχήματα όλων των τύπων είναι τεράστιο και δεν το αρνείται κανείς.

Οι ιθύνοντες Κινέζοι όμως δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα. Έχουν βάλει μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο, με βάση το οποίο σχεδόν 70.000 ρυπογόνα ταξί θα αντικατασταθούν άμεσα από αντίστοιχα ηλεκτρικά. Μάλιστα, αυτοί εκεί δεν διαθέτουν τις χρόνιες κρατικές ελληνικές αγκυλώσεις, οι οποίες λειτουργούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εις βάρος των πολιτών.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τους έγκυρους υπολογισμούς τους, το κόστος του συγκεκριμένου εγχειρήματος στο Πεκίνο, θα προσεγγίσει όπως όλα δείχνουν, το 1,3 δις δολάρια, σχεδόν δηλαδή 19.000 δολάρια για κάθε ταξί. Μπράβο…

Έτσι και μόνο έτσι όμως, οι Κινέζοι ευελπιστούν να καθαρίσουν κάπως την ατμόσφαιρα επάνω από την πρωτεύουσά τους, δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα σε πολλές πόλεις του κόσμου, οι οποίες κρατούνται όμηροι πολιτικής δυσπραγίας αλλά και έλλειψης βούλησης σε τέτοιου είδους φλέγοντα θέματα.

 

Advertisement

 

 

Advertisement