Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πατάει γκάζι με νέα μοντέλα η Citroen

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(61) "Πατάει γκάζι με νέα μοντέλα η Citroen"
    

Πατάει γκάζι με νέα μοντέλα η Citroen

ΝΕΑ

Στην έκθεση του Παρισιού η γαλλική εταιρεία θα δείξει ένα νέο concept το οποίο θα δίνει μια πρώτη γεύση για όσα θα επακολουθήσουν.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Η Citroën ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα συναρπαστικό νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, το οποίο θα μπορούσε να δώσει μια πρώτη γεύση του C5 Aircross επόμενης γενιάς.

Περιγραφόμενο ως ένα «μοντέλο επίδειξης», αυτό το concept θα ενσαρκώνει τη νέα τολμηρή σχεδιαστική κατεύθυνση της Citroën, η οποία έχει ήδη εμφανιστεί σε μοντέλα όπως το C3 και το C3 Aircross.

Το concept αναμένεται να εξελιχθεί σε όχημα παραγωγής και υπαινίσσεται τη μελλοντική προσέγγιση της Citroën στην ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων SUV.

Advertisement
Advertisement

Το C5 Aircross, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά το 2018, πρόκειται να υποστεί σημαντικό επανασχεδιασμό, με το νέο μοντέλο να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2025.

Το νέο C5 Aircross αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, τοποθετώντας το ως ένα οικογενειακό SUV και ευθυγραμμίζοντάς το με την παράδοση της Citroën που εστιάζει στην άνεση.

Χτισμένο στην πλατφόρμα Stellantis STLA Medium, το αυτοκίνητο θα προσφέρει μια ποικιλία επιλογών κίνησης, συμπεριλαμβανομένων πλήρως ηλεκτρικών, ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Advertisement

Το νέο μοντέλο πιθανότατα θα διαθέτει πιο τετράγωνο σχεδιασμό από το μηχανικά παρόμοιο αδελφάκι του, το Peugeot 3008, τονίζοντας περαιτέρω την πρακτικότητα και την ευρυχωρία του.

Παρά τις σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, το C5 Aircross αναμένεται να διατηρήσει την χαρακτηριστική ανάρτηση και το πλαίσιο με γνώμονα την άνεση.

Advertisement

Εκτός από το πρωτότυπο αυτοκίνητο, η Citroën θα παρουσιάσει ανανεωμένες εκδόσεις των C4 και C4 X, αντικατοπτρίζοντας την ευρύτερη στρατηγική της για ανανέωση της γκάμας της.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα παρουσιαστούν επίσης αναβαθμίσεις του Citroën Ami. Θα προστεθούν νέες εκδόσεις εκτός από τις ήδη υπάρχουσες (την κλασική, την cargo και την buggy) ενώ θα υπάρξει και αναβάθμιση του εξοπλισμού.

To ηλεκτρικό microcar το οποίο έχει αποτελέσει μία σημαντική εμπορική επιτυχία για την Citroen βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του CEO της εταιρείας Thierry Koskas, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι όχι μόνο θα μεγαλώσει η γκάμα του Ami αλλά θα υπάρξουν και αρκετές αλλαγές ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Advertisement

.

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις