Live Κίνηση
Περισσότερα
VW POLO

To παρκάρισμα γίνεται παιχνίδι με το VW Polo

Ελλάδα 21:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To παρκάρισμα γίνεται παιχνίδι με το VW Polo

VW POLO

To παρκάρισμα γίνεται παιχνίδι με το VW Polo

VW POLO

Οι μετακινήσεις εντός αστικού τοπίου, συχνά κρύβουν πονοκεφάλους που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά σας. Γι’ αυτό στην περίπτωση του νέου Polo, η Volkwsagen προσπαθεί να κάνει τομείς όπως το παρκάρισμα, πιο εύκολους!

Advertisement
Advertisement

Αρωγός σε αυτό είναι φυσικά η τεχνολογία, που έρχεται να δώσει λύσεις σε αυτό το μόνιμο πρόβλημα στις πόλεις. Ακολουθούν λοιπόν τα συστήματα που θα σας λύσουν τα χέρια με το γερμανικό μοντέλο.

Σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Assist
Το προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης «Park Assist» κάνει ακόμη περισσότερα: καθώς οδηγείτε, ανιχνεύει και τις δύο πλευρές του δρόμου και εντοπίζει την ιδανική για σας θέση στάθμευσης. Αρκεί να απέχετε 0,5 με 1,5 μέτρο από το πεζοδρόμιο και να κινείστε με μέγιστη ταχύτητα 40 km/h.

Το εν λόγω σύστημα κατευθύνει αυτόματα το νέο σας Polo μέσα σε παράλληλες και κάθετες θέσεις στάθμευσης και επίσης ξεπαρκάρει από παράλληλες θέσεις στάθμευσης. Εσείς απλά χειρίζεστε το γκάζι, το φρένο και τον συμπλέκτη, ενώ σας υποστηρίζει και η λειτουργία πέδησης κατά τη διάρκεια ελιγμών που περιλαμβάνεται στο σύστημα Park Assist. Αν το όχημα εντοπίσει ένα εμπόδιο στο πίσω μέρος του οχήματος και εσείς δεν αντιδράσετε στα ηχητικά σήματα του συστήματος απόστασης στάθμευσης, η λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα και αποτρέπει μια σύγκρουση.

Advertisement
Advertisement

polo-2017-parking640

Σύστημα απόστασης στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας
«Πόσο χώρο έχω ακόμη;», είναι η εύλογη απορία που έχουν οι περισσότεροι όταν προσπαθούν να… στριμώξουν το όχημά τους σε έναν περιορισμένων διαστάσεων χώρο στάθμευσης. Το προαιρετικό σύστημα απόστασης στάθμευσης διαθέτει αισθητήρες εμπρός και πίσω και κάνει πιο εύκολο το παρκάρισμα. Με ηχητικά σήματα και με γραφικές αναπαραστάσεις στην οθόνη του συστήματος infotainment σας ενημερώνει για τυχόν εμπόδια.

Ένα νέο στοιχείο του συστήματος είναι η δυνατότητα πέδησης κατά τη διάρκεια ελιγμών. Όταν κινείστε με όπισθεν και με ταχύτητα έως 10km, το σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποφύγει μια σύγκρουση ή να μειώσει τη βαρύτητά της. Όταν κινείστε με κατεύθυνση μπροστά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή με το πάτημα ενός διακόπτη. Το όχημα φρενάρει αυτόματα αν υπάρχει εμπόδιο μπροστά και αν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση από τον οδηγό στα ηχητικά σήματα του συστήματος απόστασης στάθμευσης.

Advertisement

polo-2017-rearviewcamera640

H προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας “Rear View” μεταδίδει εικόνες από τον χώρο πίσω από το όχημα στην οθόνη του συστήματος Infotainment. Παράλληλα, εμφανίζονται στην οθόνη διαγράμματα που σας καθοδηγούν να υπολογίσετε σωστά την απόσταση και να παρκάρετε.

Advertisement