Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρέλαση νέων μοντέλων BMW M από το 2020

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρέλαση νέων μοντέλων BMW M από το 2020

ΝΕΑ

Παρέλαση νέων μοντέλων BMW M από το 2020

ΝΕΑ

Από τα επόμενα χρόνια το τμήμα M Division της BMW αναμένεται να ξεκινήσει ένα συνεχές λανσάρισμα «καυτών» μοντέλων, καθώς εισέρχεται σε μία νέα εποχή, έχοντας μάλιστα και νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, μετά την αποχώρηση του Frank van Meel.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Από το 2019 η λίστα των μοντέλων M αναμένεται να εμπλουτιστεί με τη M8, το πρώτο μοντέλο της Σειράς του μεγάλου κουπέ που δέχεται τις περιποιήσεις του συγκεκριμένου τμήματος, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και έκδοση M8 Gran Coupe, με το πρωτότυπο να κερδίζει τον τίτλο του ομορφότερου τετράτροχου στην Έκθεση της Γενεύης. Επίσης, για πρώτη φορά θα υπάρχουν οι κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων X3 Μ και X4 M, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους φίλους των crossover και SUV οχημάτων. Κάτι που αναμένεται να κάνει σίγουρα η νέα X5 M, που όπως λένε ξένα δημοσιεύματα θα είναι εφοδιασμένη με τον twin-turbo V8 κινητήρα της Μ5, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους.

2020-BMW-M3-G80-Photoshop-chariatis-530

Για το 2020 αναμένουμε τη νέα BMW M2 CS που θα είναι πιο ελαφριά από την M2 Competition, θα έχει αυξημένη απόδοση, με πάνω από 410 ίππους, καθώς και άλλες αναβαθμίσεις σε ανάρτηση και φρένα. Για τη νέα M3, οι αναφορές είναι συγκεχυμένες. Κάποιοι αναφέρουν ότι το νέας γενιάς μοντέλο πιθανότατα να παρουσιαστεί μέσα στο 2019, άλλοι θέτουν στόχο το 2020. Είδωμεν.

Advertisement

Αυτό πάντως που παραμένει άγνωστο είναι το πώς θα προσαρμοστεί η εταιρεία με τα αυστηρότερα όρια για τους εκπεμπόμενους ρύπους. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του van Meel, ο οποίος παρέδωσε την σκυτάλη του M Division στον Markus Flasch, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει με υβριδικά για να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στη σημερινή γκάμα μοντέλων της και στα μελλοντικά ηλεκτρικά, έχοντας ως στόχο όχι τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά την βελτίωση των επιδόσεων. Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

BMW-X3-M-5-830x553-chariatis-640

Advertisement