Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παράνομο λογισμικό και στις Porsche Cayenne!

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράνομο λογισμικό και στις Porsche Cayenne!

ΝΕΑ

Παράνομο λογισμικό και στις Porsche Cayenne!

ΝΕΑ

Τελικά το diesel gate φαίνεται πως έχει ακόμα αρκετά επεισόδια καθώς η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε παράνομο λογισμό που παραποιούσε τις τιμές των εκπομπών ρύπων στον 3λιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα της Cayenne!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Alexander Dobrindt, ο αριθμός των SUV της Porsche με το οποίο εφοδιάζονται και έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, ανέρχεται στις 22.000! Τα 7.500 εξ αυτών στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, διατάχθηκε η ανάκληση τους ενώ απαγορεύτηκε στη μάρκα από τη Στουτγάρδη να πουλάει το μοντέλο με τον εν λόγω κινητήρα αν δεν επιλυθεί το θέμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παράνομο λογισμικό εντοπίστηκε από μηχανικούς τους Porsche ενώ έκαναν εσωτερική έρευνα για τους ρύπους!

Advertisement
Advertisement

Το παράνομο αυτό λογισμικό, άλλαζε την παραμετροποίηση και χαρτογράφηση του μοτέρ όποτε «αντιλαμβανόταν» πως πραγματοποιούνταν δοκιμή σε δυναμόμετρο.

«Όπως διαπιστώθηκε, στις δοκιμές στο δυναμόμετρο, σε αυτά τα οχήματα, με τον 3λιτρο TDI Euro 6 κινητήρα υπήρχε ενεργοποίηση μίας αμυντικής λειτουργίας, που διαφοροποιούσε τη χαρτογράφηση και κατά συνέπεια τις τιμές των ρύπων. Αυτές δεν εναρμονίζονταν με τις τιμές σε συνθήκες κίνησης στο δρόμο», είπε ο Dobrindt.

Porsche-Cayenne-2015-ehxaust640short