Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παράδοση εμπορευμάτων με drone και Mercedes Vito

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παράδοση εμπορευμάτων με drone και Mercedes Vito

ΝΕΑ

Παράδοση εμπορευμάτων με drone και Mercedes Vito

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz έχει στα χέρια της ένα demo της τεχνολογίας drone που αφορά στο Vito. Το φορτηγό είναι μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου από την ελβετική εταιρία ηλεκτρονικών Siroop, ενώ τα drones προέρχονται από τον Αμερικανό κατασκευαστή Matternet.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η προσφορά της Siroop επιτρέπει στους ανθρώπους της Ζυρίχης να παραγγέλνουν ορισμένα αντικείμενα και να έχουν άμεση ανταπόκριση. Η Siroop φορτώνει το πακέτο και στη συνέχεια πετάει προς ένα προκαθορισμένο σημείο στην πόλη, εκεί όπου το drone προσγειώνεται στο φορτηγό, το οποίο ήδη περιμένει. Το σχέδιο διαρκεί επτά ώρες την ημέρα – εφ ‘όσον υπάρχει ευνοϊκός καιρός – από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Δύο Vito συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται εκτεταμένες λειτουργίες με τη χρήση οχημάτων ως πλατφόρμες προσγείωσης σε μια μεγάλη αστική περιοχή για να δοκιμαστεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο δίκτυο drone ηλεκτρονικού εμπορίου», υποστηρίζει η Mercedes-Benz.

Οι θήκες Matternet M2 που κάνουν αυτή τη δουλειά μπορούν να πετάξουν 20 χιλιόμετρα (20 χιλιόμετρα) ενώ μεταφέρουν μέχρι και 4 κιλά. Ένα αλεξίπτωτο επί του σκάφους υπάρχει σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος είναι τελικά να καταστήσει αυτό το σύστημα βιώσιμο για ευρεία χρήση σε αστικά περιβάλλοντα. Οι εταιρείες ελπίζουν ότι το σύστημα θα οδηγήσει σε ταχύτερες παραδόσεις, χωρίς οι επιχειρήσεις να χρειαστούν περισσότερες υποδομές. Στην ιδανική περίπτωση, μια επιχείρηση θα χρειαστεί να κάνει μόνο μια ενημέρωση για το υπάρχον στόλο των φορτηγών.