Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 300 αυτοκίνητα φέρνει άμεσα στην Ελλάδα η Lync&Co. Πόσο θα κοστίζει;

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάνω από 300 αυτοκίνητα φέρνει άμεσα στην Ελλάδα η Lync&Co. Πόσο θα κοστίζει;

ΝΕΑ

Πάνω από 300 αυτοκίνητα φέρνει άμεσα στην Ελλάδα η Lync&Co. Πόσο θα κοστίζει;

ΝΕΑ

Η νέα μάρκα ξεκινά τις πωλήσεις του Lync&Co 01 στην Ελλάδα σε λιγότερο από μήνα και σε τιμή που συγκριτικά με άλλα μοντέλα θα είναι 10.000 – 15.000 ευρώ φθηνότερο…

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα έρχονται (και) στην Ελλάδα με σκοπό να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγορά. Ξεκάθαρα η αρχή έγινε από την Tesla, η οποία σε τρία σχεδόν χρόνια στην ελληνική αγορά έχει καταφέρει να αγγίξει το 1.4% σε μερίδιο, που σε απόλυτο αριθμό μεταφράζεται για όλο το 2023 σε 1.841 ταξινομήσεις. Οι βλέψεις για το 2024 είναι ακόμα μεγαλύτερες, κάτι που έχει αρχίσει να φαίνεται αλλά θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα μετά το καλοκαίρι.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023, έκανε την εμφάνιση της η μάρκα MG. Σε μόλις 3.5 μήνες απέσπασε μερίδιο αγοράς 0,54% έχοντας διαθέσει 730 αυτοκίνητα. Η MG η οποία έχει περάσει στα χέρια Κινέζων δείχνει πως είναι ικανή να κερδίσει μεγάλα μερίδια αγοράς και θεωρείται δεδομένο πως θα το κάνει από… φέτος.

Advertisement
Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε επίσημα η BYD, μία μάρκα προερχόμενη από την Κίνα, με παρουσία σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτή η μάρκα έχει υψηλές βλέψεις για την Ελλάδα.

Στο Μαρούσι η πρώτη αντιπροσωπεία

Πολύ σύντομα και από τα τέλη του Απριλίου θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα η Lync&Co. Πρόκειται για μία μάρκα που έχει έδρα στη Σουηδία, κατασκευάζει τα οχήματά της στην Κίνα και όπως φαίνεται δεν θα έρθει απλά για να… κάνει μία απλή εμφάνιση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, η εισαγωγική εταιρεία θα φέρει για αρχή περισσότερα από 300 αυτοκίνητα, γεγονός που δείχνει πως έχει μεγάλες βλέψεις για την ελληνική αγορά. Να σημειώσουμε πως η πρώτη αντιπροσωπεία και όπως κάναμε γνωστό από τη στήλη «Τα Νέα της Πιάτσας 424» θα βρίσκεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην Ανδρέα Παπανδρέου 29, λίγο πριν από το «The Mall Athens» και ακριβώς δίπλα από τα Jumbo.

Με Plug-in υβριδικό σύστημα

Advertisement

Το πρώτο της μοντέλο με την ονομασία Lync&Co 01, εφοδιάζεται με θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα (plug-in υβριδικό δηλαδή) και ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Ο θερμικός κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.5 λίτρα και συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 261 ίππους και 425 Nm. Να σημειώσουμε πως η ηλεκτρική αυτονομία του Lync&Co αγγίζει τα 69 χιλιόμετρα ενώ το βάρος του είναι στα 2.350 κιλά.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, θα είναι υπερπλήρης και η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. Το ποσό είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο συγκριτικά με αντίστοιχα μοντέλα και με τον εξοπλισμό που διαθέτει θα είναι 10.000 – 15.000 ευρώ φθηνότερο.

Advertisement