Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 424…

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 424…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 424…

ΝΕΑ

Επίδειξη ισχύος έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Όμιλος Σφακιανάκη με την πρώτη επίσημη παρουσίαση της BYD που ξεκίνησε ήδη τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα πως δεν είναι κομπάρσος στον αυτοκινητιστικό χάρτη αλλά πρωταγωνιστής…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μεγάλη μέρα η σημερινή για όλους τους Έλληνες και τους Χριστιανούς σε όλη τη γη. Από τη μία γιορτάζουμε τον Eυαγγελισμό της Θεοτόκου, αναφερόμενοι στην χαρμόσυνη είδηση της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού και από την άλλη την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Επίσημη αργία η σημερινή μέρα, όμως οι ειδήσεις τρέχουν και όπως έχετε διαπιστώσει εμείς βρισκόμαστε πάντα εδώ για να ξέρετε τι γίνεται στην πιάτσα του αυτοκινήτου αλλά και του… ό,τι κινείται.

Advertisement
Advertisement

Πολλές οι ειδήσεις που συγκεντρώσαμε μέχρι τελευταίας στιγμής και είμαι σίγουρος πως θα μάθετε/ουμε όλοι μας τι παίζει και πίσω από τις κάμερες αλλά και τι θα συμβεί το ερχόμενο διάστημα.

Αλλάζει η ώρα, αλλάζει και ο μήνας

Μην ξεχνάτε πάντως πως από την επόμενη εβδομάδα η μέρα μεγαλώνει καθώς αλλάζει η ώρα το Σάββατο 30 Μαρτίου (ξημερώματα Κυριακής). Το σίγουρο είναι πως θα βραδιάζει αργά και η διάθεσή μας θα είναι καλύτερη! Ευκαιρία να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και τη θάλασσα που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Επιπλέον αλλάζει και ο μήνας, καθώς μπαίνουμε στον Απρίλιο από την ερχόμενη Δευτέρα. Την ίδια ώρα προσέξτε μην σας πιάσουν… κορόιδα, γιατί έχουμε και Πρωταπριλιά και τα ψέματα θα πάνε σύννεφο!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Όταν φεύγει ο εχθρός όλοι γίνονται γενναίοι


Advertisement

Τις 6.159 μονάδες έφτασαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την 1η έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Η τάση συγκριτικά με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο είναι πτωτική και όπως δείχνουν τα δεδομένα οι πωλήσεις θα πέσουν αυτό τον μήνα σχεδόν 20%.


Το TOP10 των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου είχε ως εξής:

Toyota 1.092
Hyundai 594
Suzuki 589
Nissan 458
Peugeot 328
VW 307
BMW 283
KIA 233
Audi 218
Citroen/DS 217


Ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Lamborghini Athens στην Κηφισιά. Όπως θα δείτε, εντός της αντιπροσωπείας βρισκόταν μια Bugatti EB110. Να σημειώσουμε πως σαν και αυτή έχουν κατασκευαστεί μόλις 139 την περίοδο 1991 – 1995.


Επίδειξη δύναμης από τον Όμιλο Σφακιανάκη ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση της BYD στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία δημοσιογράφων, στελεχών του Ομίλου Σφακιανάκη, αλλά και της BYD από Κίνα και Ευρώπη, όπως και κορυφαίων CEO/στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων. Αξίζει να αναφέρουμε πως για τις ανάγκες της εκδήλωσης οι άνθρωποι του Ομίλου είχαν φέρει όλη τη γκάμα των μοντέλων της BYD.


Τα παιδιά του Σταύρου Τάκη και της Μιράντας Σφακιανάκη, Κρίστιαν και Νίκολας έχουν αναλάβει σημαντικές θέσεις στον Όμιλο Σφακιανάκη, κάτι που μάθαμε και επίσημα κατά τη διάρκεια παρουσίασης της BYD. Και οι δύο μίλησαν στο κοινό και διαπιστώσαμε πως κέρδισαν εξαιρετικές κριτικές.


Ο Διονύσης Παναγόπουλος είναι ο γενικός Διευθυντής της μάρκας BYD στην Ελλάδα. Ένας παλιός γνώριμος της… πιάτσας του αυτοκινήτου ο οποίος καλείται να τρέξει το συγκεκριμένο project.


Σχεδόν 50 αυτοκίνητα της BYD (Atto 3 και Seal) ήρθαν στην Ελλάδα με το… καλημέρα και τα απαθανατίσαμε στα logistics του Ομίλου Σφακιανάκη. Τα συγκεκριμένα ήρθαν οδικώς από την Ολλανδία ενώ το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να έρθουν περισσότερα με πλοίο.


Ο Γιάννης Κακούρης και όπως έχουμε γράψει, έχει αναλάβει το τμήμα δημοσιών σχέσεων στις μάρκες Suzuki και BYD. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση έγινε στην παρουσίαση της BYD στο Ζάππειο και όπως φάνηκε η υποδοχή του από τους Δημοσιογράφους (καθότι και ο ίδιος ξεκίνησε ως Δημοσιογράφος στο αυτοκίνητο) ήταν ιδιαίτερα θερμή.


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Audi, μας έχει συνηθίσει να φέρνει πολύ ιδιαίτερα και ξεχωριστά μοντέλα που απευθύνονται σε συγκεκριμένο και απαιτητικό κοινό. Όπως μαθαίνουμε σύντομα θα φέρει ένα από τα τελευταία R8 που θα κατασκευστούν, καθώς σύντομα η παραγωγή του εν λόγω super car θα ολοκληρωθεί…


Από την 1η Μαρτίου ο Όμιλος Συγγελίδη έχει νέα οργανωτική δομή ανά μάρκα αναφορικά με τα τμήματα Πωλήσεων και Marketing. Συγκεκριμένα έχει ως εξής:

Peugeot
Διεύθυνση Πωλήσεων : Γιάννης Μεθενίτης
Διεύθυνση Marketing & Επικοινωνίας : Παναγιώτης Αικατερινίδης

Citroёn
Διεύθυνση Πωλήσεων : Γιώργος Αλπός
Διεύθυνση Marketing & Επικοινωνίας : Κορίνα Βαλυράκη

DS Automobiles
Διεύθυνση Πωλήσεων : Θωμάς Σταματόπουλος
Διεύθυνση Marketing & Επικοινωνίας : Παναγιώτης Αικατερινίδης

Opel
Διεύθυνση Πωλήσεων : Αντώνης Αυγουστής
Διεύθυνση Marketing & Επικοινωνίας : Πάμελα Καραϊσκου


Στην Ελλάδα βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα άνθρωποι της Lamborghini και επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις και το service της Lamborghini Athens αλλά και το service Lamborghini της Kosmocar.


Ανοίγει πολύ σύντομα η πρώτη αντιπροσωπεία της νέας μάρκας Lync&Co και συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η έδρα της θα βρίσκεται στο Μαρούσι και στην Ανδρέα Παπανδρέου 29, λίγο πριν από το «The Mall Athens» και ακριβώς δίπλα από τα Jumbo. Το μοντέλο που θα δούμε αρχικά θα είναι το Lync&Co 01, ένα SUV με μήκος 4.54 μέτρα το οποίο εφοδιάζεται με Plug-in υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα. (πηγή φωτό: google maps)


Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα, ανακριτικό περιπολικό σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό Peugeot Expert το οποίο παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής. Η παράδοση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, την Διοικητή του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ.ΘΕ. Αττικής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρυσούλα Μπακού, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Νέας Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Νέας Οδού.


Σε αναζήτηση υπεύθυνου δικτύου βρίσκεται στην Ελλάδα η BYD, σύμφωνα με αγγελία που έχει δημοσιευτεί.


Στις 22 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον άδικο χαμό του Πάνου Μυλωνά ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 22 ετών σε τροχαίο δυστύχημα ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το δυστύχημα αποτέλεσε την αφορμή για την ίδρυση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Να σημειώσουμε πως εκείνο το διάστημα συνεργαζόταν με το περιοδικό Auto Motor und Sport.


Μία Maserati MC20 σχεδόν κόπηκε στη μέση όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της λεωφόρου Κηφισού στο ύψος της Πέτρου Ράλλη. Ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ./ώρα, όμως παρ’ όλα αυτά η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Το σημαντικότερο ήταν το γεγονός πως τα συστήματα ασφαλείας και ο κλωβός του οχήματος ανταποκρίθηκαν και ο ιδιοκτήτης καθαρά για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η συγκεκριμένη ήταν μία από τις τρεις Maserati MC20 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.


Η κοινότητα “Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα” οργανώνει την 3η Πανελλήνια συνάντηση ηλεκτροκίνησης η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29-31 Μαρτίου στα Ιωάννινα. Στη συνάντηση θα συμμετέχει φέτος και ο σύλλογος ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων της Βουλγαρίας. Υπολογίζεται πως το παρών θα δώσουν 75 αυτοκίνητα με 200 συμμετέχοντες.


Ένας ακόμα δημοσιογράφος προστέθηκε στην ομάδα του motorone.gr και θα ανακοινωθεί την εβδομάδα που διανύουμε.


Ένα χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα συμπλήρωσε η Davanti Tyres, την οποία εκπροσωπεί ο Όμιλος Σπανός. Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ισάριθμες εκδηλώσεις με περισσότερους από 50 συνεργάτες της Davanti από όλη την Ελλάδα. Ο Γιώργος Σπανός, διευθύνων σύμβουλος της εισαγωγικής εταιρείας Σπανός ΑΕ, και ο Βασίλης Γούσιος, υπεύθυνος πωλήσεων της Davanti Tyres στην Ελλάδα, μίλησαν για τη φιλοσοφία, την πορεία και τα πλάνα της εταιρείας που ιδρύθηκε το 2015 από την Oak Tyres.


Στα ΣΕΑ Κορινού (Κατερίνη) τοποθετήθηκε πρόσφατα ο μεγαλύτερος φορτιστής για ηλεκτρικά οχήματα ονομαστικής ισχύος 360kW.


Η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 11:00 στη θέση Μετόχι την ανάβαση Πάρνηθας που θα πραγματοποιηθεί με κλασικά οχήματα. Ο… αγώνας θα γίνει σε ρυθμούς regularity, δηλαδή με συγκεκριμένες (χαμηλές) ταχύτητες.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 170.500
  2. Trcoff: 73.200
  3. Tractiongr: 31.800
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.600
  6. Carotogr: 15.400
  7. CarGuysGr: 14.900
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.490
  9. Autobeat: 6.100
  10. Newsauto: 5.480
  11. George Sargiannidis: 5.310
  12. 4Τροχοί: 4.620
  13. Auto Τρίτη: 3.720
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.700
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/3/2024 (19:00)