Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 100 δισ. δολάρια η αξία της Tesla!

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνω από 100 δισ. δολάρια η αξία της Tesla!

ΝΕΑ

Πάνω από 100 δισ. δολάρια η αξία της Tesla!

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να ηγηθεί των πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα αφήνοντας πίσω παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η αξία της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον όμιλο VW γεγονός που θα επιφέρει πολύ μεγάλη ρευστότητα στον Elon Musk αν φυσικά μπορεί να διατηρήσει το συγκεκριμένο κατόρθωμα. Να υπενθυμίσουμε πως η Tesla έχει ήδη αποτιμηθεί με υψηλότερη αξία από την Ford Motor και τη General Motors.

Οι μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 5,9% την προηγούμενη εβδομάδα και σημείωσε αύξηση 31% από τια αρχές του 2020. Στο προηγούμενο υψηλό των 579,51 δολαρίων, η κεφαλαιοποίηση της Tesla ανέρχονταν περίπου σε 104,5 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας την αξία της VW που υπολογίζεται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Ο Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, είναι επιλέξιμος για να λάβει την πρώτη δόση ενός βραβείου που ονομάζεται «Όλα ή τίποτα» αν η αγοραία αξία της εταιρείας παραμείνει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για μια παρατεταμένη περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη δόση θα του αποφέρει περίπου 346 εκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Tesla υπερδιπλασιάστηκαν από τότε που η εταιρεία ανέφερε ένα πολύ υψηλό κέρδος το τρίτο τρίμηνο επισημαίνοντας στους επενδυτές ότι έκλεισε η συμφωνία για το άνοιγμα του εργοστασίου στην Κίνα καθώς επίσης ότι είναι έτοιμο και το επόμενο crossover μοντέλο που ονομάζεται Model Y.

Ο 48χρονος Elon Musk κατάφερε να ηγηθεί στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να βρίσκεται πάνω από τις καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η VW Group είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως, που πωλήθηκε 10,97 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο έτος ενώ η Tesla έδωσε περίπου 367.500 οχήματα.

Advertisement

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Tesla θα πουλήσει 2 έως 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα μετά το 2025 με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές των μετοχών ενώ παράλληλα η ισχυρή ζήτηση σε Ευρώπη και Κίνα μαζί με την κατασκευή του Gigafactory 3 θα ενισχύσουν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη της στις 29 Ιανουαρίου…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών δικύκλων

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Advertisement

Κίνητρα για την αγορά «καθαρών» ΙΧ, 2.000 σταθμοί φόρτισης έως το 2020!