Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Panamera S-Hybrid στο Goodwood (video)

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Panamera S-Hybrid στο Goodwood (video)

ΝΕΑ

Η Panamera S-Hybrid στο Goodwood (video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περίπτερα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ήταν αυτό της Porsche, όπου δέσποζε η νέα Panamera S E-Hybrid. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό δημιούργημα της μάρκας από Στουτγάρδη βρέθηκε στον ίδιο χώρο με μοντέλα-θρύλους του παρελθόντος, ως μία τεχνολογική γέφυρα με το μέλλον. Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, εκτός από εκτενή πλάνα της Panamera S E-Hybrid, φιλοξενούνται δηλώσεις του Φίλιξ Μπρόουτιγκαμ, αντιπροέδρου Ευρώπης της Porsche AG.

Στο γερμανικό μοντέλο έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 95 PS, που συνεργάζεται με τον 3λιτρο V6 και δέχεται ενέργεια από μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η φόρτισή τους διαρκεί λιγότερο από 4 ώρες σε κοινή οικιακή παροχή ρεύματος και σχεδόν το μισό χρόνο σε ταχυφορτιστή.
[nggallery id=2295]
Η συνδυαστική ισχύς φτάνει 416 PS αλλά με… εξωπραγματική μέση κατανάλωση: στα 3,1 lt/100 km! Η επίδοση αυτή μεταφράζεται σε εκπομπές ρύπων 71 g/km, απαλλάσσοντας δηλαδή τον ιδιοκτήτη της Panamera S E-Hybrid από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Η συγκεκριμένη Porsche μπορεί να διανύσει απόσταση έως 36 km κάνοντας αποκλειστικά χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και κινούμενη με ταχύτητα έως 135 km/h. Βέβαια οι επιδόσεις παραμένουν τυπικές ενός μεγάλου GT.

Advertisement
Advertisement