Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις Γυναίκες”;

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο είναι το “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις Γυναίκες”;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για τις Γυναίκες”;

ΝΕΑ

Μία ιδιαίτερη διάκριση έλαβε το μικρομεσαίαο αυτοκίνητο καθώς πρώτευσε στην κατηγορία «Budget Car» στο θεσμό Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017 για τις Γυναίκες – τα μόνα βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο που κρίνονται αποκλειστικά από γυναίκες!

Advertisement
Advertisement

Μια 25μελής κριτική επιτροπή, με εκπροσώπους από είκοσι χώρες από όλο τον κόσμο, επέλεξε το εν λόγω μοντέλο ανάμεσα σε δέκα φιναλίστ στην κατηγορία, οι οποίοι προέκυψαν από μία αρχική λίστα 420 αυτοκινήτων. Νικητής είναι το  Ford Fiesta .

Οι νικητές του «Women’s World Car of the Year»επιλέγονται βάσει κριτηρίων όπως η ασφάλεια, η σχέση κόστους/απόδοσης (value-for-money), το στυλ, οι αποθηκευτικοί χώροι, η φιλικότητα προς τα παιδιά, η ευκολία οδήγησης, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το… sex appeal!

«Συγχαίρουμε τη Ford για την νίκη του Fiesta.Τόσο ισχυρή ήταν η γοητεία που άσκησε στην κριτική επιτροπή, ώστε εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και στην κατηγορία Supreme, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από high-end μοντέλα όπως οι Aston Martin DB11 και Range Rover Velar», σχολίασε σχετικά η Sandy Myhre, εκπρόσωπος της επιτροπής.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Fiesta πωλείται σε όλη την Ευρώπη σε ποικίλες εκδόσεις όπως Titanium, ST-Line και Vignale. Κουβαλάει πλούσια τεχνολογική φαρέτρα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3, αναβαθμισμένο σύστημα Pedestrian Detection που βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων τη νύχτα και το πρώτο σύστημα Ford Active Park Assist με βοήθεια από το σύστημα πέδησης για αποφυγή μικροσυγκρούσεων σε hands-free παρκάρισμα.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0-L EcoBoost της Ford που αποδίδει έως 140 PS, και έναν 1.5L TDCi diesel με ιπποδύναμη 120 PS.

Advertisement

fiesta-WWCotY640

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement