Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ουρές τέλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ουρές τέλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

ΝΕΑ

Ουρές τέλος στα εκδοτήρια εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

ΝΕΑ

Ο ΟΑΣΑ με τη χρήση της τεχνολογίας βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Δυνατότητα φόρτισης ανώνυμων καρτών από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και από κινητά με τεχνολογία NFC, προμήθεια νέων μηχανημάτων έκδοσης καρτών και δυνατότητα για τους κατόχους μειωμένου εισιτηρίου να εξυπηρετούνται και από τα αυτόματα μηχανήματα είναι οι τρεις νέες παρεμβάσεις του ΟΑΣΑ για την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΑΣΑ εξετάζει και τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών απευθείας στις πύλες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ώστε να διευκολυνθούν περαιτέρω οι χρήστες τους και να μην περιμένουν στις ουρές για να φορτίζουν τις πλαστικές ή χάρτινες κάρτες.

Advertisement
Advertisement

Πάντως τώρα ο ΟΑΣΑ με συγκεριμένες ενέργειες θα προσπαθήσει να μειώσει την αναμονή των επιβατών στα εκδοτήρια και ειδικότερα προμηθεύεται 100 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών τα οποία θα δίνουν ρέστα και χαρτονομίσματα.

Επίσης θα προμηθευτεί 12 Τερματικά Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) με αποτέλεσμα να είναι ταχύτερη και καλύτερη η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την αύξηση των μηχανημάτων σε σταθμούς του Μετρό και του ΤΡΑΜ.

Παράλληλα αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών καθώς θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Advertisement

Όσον αφορά στη δυνατότητα φόρτισης καρτών από την ιστοσελίδα athenscars.gr ή από κινητό θα επεκταθεί και στους κατόχους ανώνυμων καρτών καθώς μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών.

Η φόρτιση των ανώνυμων καρτών θα είναι ίδια με την αντίστοιχη διαδικασία των προσωποποιημένων καρτών.

Advertisement

Πέραν των παραπάνω ειδική μέριμνα έχει δοθεί στους δικαιούχους ελεύθερης μετακίνησης αλλά και τους επιβάτες που καταβάλουν μειωμένο κόμιστρο καθώς τα αυτόματα μηχανήματα θα παρέχουν επέκταση της ημερομηνίας λήξης των δικαιωμάτων τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η ανάγκη μετάβασης στο εκδοτήριο για ανανέωση της ισχύος των καρτών των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου ή δωρεάν μετακίνησης (π.χ. φοιτητές, ΑμεΑ κ.ά.). Οι επεκτάσεις των ημερομηνιών λήξης των δικαιωμάτων θα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Διαβάστε περισσότερα:

«Προστασία» σε εμπορίες αυτοκινήτων από κυκλώματα της νύχτας!

Advertisement

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ηλεκτροκίνητο το 30% των νέων ΙΧ και 55 σταθμοί ανεφοδιασμού CNG το 2030