Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό τέλος για το Toyota Avensis;

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό τέλος για το Toyota Avensis;

ΝΕΑ

Οριστικό τέλος για το Toyota Avensis;

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι η τωρινή, τρίτη γενιά του Avensis, θα είναι και η τελευταία στην ιστορία του ιαπωνικού μεσαίου μοντέλου, αφού δημοσιεύματα από το εξωτερικό κάνουν λόγο για μη παρουσίαση αντικαταστάτη από την Toyota. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Toyota Avensis ήταν προγραμματισμένο να λανσαριστεί στην αγορά μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Ωστόσο, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η παραγωγή του υπάρχοντος μοντέλου θα σταματήσει μέσα στη χρονιά, χωρίς όμως να παρουσιαστεί αντικαταστάτης του.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε την μεσαία κατηγορία και βλέπουμε ότι έχει μειώσει αρκετά τις πωλήσεις της» δήλωσε ιθύνοντας της Toyota Ευρώπης στο Autocar, μην αφήνοντας περιθώρια για συνέχιση της παρουσίας της εταιρείας στην κατηγορία.

Παράλληλα, ακόμη και ο Πρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Johan van Zyl, είχε δηλώσει παλαιότερα στο βρετανικό μέσο ότι το μέλλον του Avensis και το εάν θα υπάρξει απευθείας αντικαταστάτης του «δεν έχει αποφασιστεί ακόμα». Το ζήτημα, σύμφωνα πάντα με τον κ. van Zyl, είναι ότι εάν το επόμενο Avensis είναι και πάλι ένα μεσαίο σεντάν ή κάτι άλλο.

Advertisement
Advertisement

Και τελικά φαίνεται ότι, σύμφωνα πάντα με το Autocar, οι άνθρωποι της Toyota αποφάσισαν να μην υπάρξει συνέχεια για το μοντέλο –τουλάχιστον ως μεσαίο σεντάν, αφήνοντας χωρίς εκπρόσωπο τη μάρκα στην κατηγορία μετά από αρκετές δεκαετίες.

Avensis 640