Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όργανα για την κολώνα του τιμονιού των Tesla με 550 ευρώ

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όργανα για την κολώνα του τιμονιού των Tesla με 550 ευρώ

Mobility

Όργανα για την κολώνα του τιμονιού των Tesla με 550 ευρώ

Mobility

Αυτό που ο Elon Musk θεωρεί διαχρονικά περιττό και το έχει «εξαιρέσει» από τον εξοπλισμό των μοντέλων της Tesla, έρχεται τώρα να το προσφέρει μια Κινέζικη εταιρεία, για όσους θέλουν να βλέπουν όργανα ελέγχου πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη οθόνη του Tesla Model 3, όπως και του Model Y, καλύπτει την ανάγκη για πληροφόρηση του οδηγού αλλά υπάρχου και οι παραδοσιακοί που θέλουν όργανα πίσω από το τιμόνι.

Η Κινέζικη Hansshow προσφέρει αρκετές λύσεις που φέρνουν τα όργανα στο Tesla Model 3 ή στο Model Y, μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Πρόκειται για δύο διαφορετικές προτάσεις για να καλύπτονται όλες οι επιθυμίες. Η μια έχει παραλληλόγραμμο σχήμα και ουσιαστικά προβάλλει τις ενδείξεις με στρογγυλά όργανα, σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Η οθόνη αφής αυτή της Hansshow έχει διαγώνιο 10,25 ίντσες (περίπου 26 εκατοστά) και λειτουργεί με Android. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με δέκτη GPS και μπορεί να συνδεθεί μέσω WiFi, ενώ για τη σύνδεση με το όχημα ο οδηγός πρέπει να αφαιρέσει το πάνω μέρος του καλύμματος της κολόνας του τιμονιού και να αναζητήσει το αντίστοιχο καλώδιο δεδομένων για να το συνδέσει στην οθόνη. Μόνο τότε το σύστημα δείχνει για παράδειγμα την τρέχουσα ταχύτητα, αυτονομία και εξωτερική θερμοκρασία. Η τιμή για την επιλογή αυτή που θεωρείται «βασική», είναι τα 548 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Για τους ακόμα πιο παραδοσιακούς όμως, υπάρχει και η πρόταση της Topfit, που σχεδιαστικά μιμείται το κλασικό σχήμα δύο στρογγυλών οργάνων με μια μικρή οθόνη πολλαπλών ενδείξεως στη μέση. Ομοίως με την προηγούμενη, ο ιδιοκτήτης (ή όποιος τέλος πάντων κάνει την εγκατάσταση) πρέπει να αφαιρέσει το πάνω κάλυμμα της κολόνας του  τιμονιού για να συνδέσει το καλώδιο και να προβάλλει δεδομένα από την κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου. Μικρή η διαφορά στην τιμή του κιτ της Topfit, το οποίο κοστολογείται στα 550 ευρώ. Αμφότερα τα ιδιαίτερα αυτά κιτ, περιέχουν στις συσκευασίες τους όλα όσα χρειάζεται για να γίνει η τοποθέτησή τους στην κολώνα του τιμονιού, χωρίς να μένουν μόνιμα σημάδια, κάτι που σημαίνει πως η «μετατροπή» είναι πλήρως αναστρέψιμη για όποιον τα βαρεθεί ή απλά αλλάξει γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο γρήγορο θα είναι το νέο Tesla Roadster;
Ο Elon Musk τα χώνει στη Γερμανία για τη γραφειοκρατία
Η Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές με bitcoin