Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

O Elon Musk “τα χώνει” στη Γερμανία για τη γραφειοκρατία

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Elon Musk “τα χώνει” στη Γερμανία για τη γραφειοκρατία

Mobility

O Elon Musk “τα χώνει” στη Γερμανία για τη γραφειοκρατία

Mobility

Οι καθυστερήσεις για το Gigafactory του Βερολίνου, είναι αποτέλεσμα της Γερμανικής γραφειοκρατίας σύμφωνα με τον Elon Musk που δείχνει να αγανακτεί με το χρόνο που χάνεται για τις εγκρίσεις που χρειάζονται τα έργα για το νέο εργοστάσιο της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk «δείχνει» ως υπεύθυνη τη γερμανική γραφειοκρατία για τις καθυστερήσεις του Gigafactory στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Όπως όλα δείχνουν, η μεταφορά της ημερομηνίας για την εκκίνηση της λειτουργίας του Gigafactory του Βερολίνου, θα είναι αναπόφευκτη και από τον Ιούλιο θα φτάσει στα τέλη του 2021. Ο Elon Musk κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο European Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στασιμότητα και τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες που απαιτούνται για να προχωρήσει το έργο της δημιουργίας του Gigafactory. Στην πραγματικότητα, ο «Mr Tesla» στάθηκε στη γραφειοκρατία του γερμανικού κρατικού μηχανισμού, «παραλείποντας» να αναφέρει το γεγονός πως στην πορεία, το Gigafactory του Βερολίνου αποφασίστηκε από την εταιρεία να έχει και γραμμή παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάζει το Model Y στο γερμανικό της εργοστάσιο για την ευρωπαϊκή αγορά σε πρώτη φάση, καθώς και τις νέες μπαταρίες με κωδικό 4680. «Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία, θα ήταν καλύτερο για όλους μας», είπε στους δημοσιογράφους ο Musk κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο της κατασκευής του εργοστασίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla επέκρινε τη Γερμανία για τη γραφειοκρατία της, καθώς η εταιρεία παραπονέθηκε για τις μακροχρόνιες διαδικασίες έγκρισης σε επιστολή που εστάλη σε περιφερειακό δικαστήριο στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι «αυτό αποθαρρύνει τις απαραίτητες επενδύσεις σε έργα καθαρής «πράσινης» ενέργειας και υποδομή, καθιστώντας πρακτικά αδύνατο για τη Γερμανία το να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ο Elon Musk κατάφερε να κλωνίσει το bitcoin
“Θρίλερ” με Tesla: Δικαίωση για τον Elon Musk
“Πονοκέφαλος” η ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Gigafactory για την Tesla