Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Opel: Προτίμησε το πρόστιμο από τα δικαστήρια

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel: Προτίμησε το πρόστιμο από τα δικαστήρια

ΝΕΑ

Opel: Προτίμησε το πρόστιμο από τα δικαστήρια

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως κατέβαλε πάνω από 60 εκ. ευρώ, με την υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο.

Advertisement
Advertisement

Βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάστηκε να βάλει η Opel, προκειμένου να αποφύγει την παρουσία της στα δικαστικά έδρανα για υπόθεση παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Ειδικότερα, η εισαγγελία της Φρανκφούρτης επέβαλε πρόστιμο ύψους 64,8 εκ. ευρώ στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, επειδή πολλά diesel μοντέλα της εξέπεμπαν υψηλότερα επίπεδα ρύπων από αυτά που δηλώνονταν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας.

Το πρόστιμο έχει ήδη καταβληθεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας και ως εκ τούτου η μάρκα δεν θα οδηγηθεί στα δικαστήρια όπως έγινε στην περίπτωση της VW, η οποία είχε συνταράξει τον αυτοκινητικό κόσμο με το σκάνδαλο dieselgate.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, οι έρευνες εναντίον έξι υπευθύνων της Opel για την υπόθεση έπαυσαν, με τους τέσσερις εξ αυτών να καταβάλουν πρόστιμα ύψους μεταξύ 5.000 και 10.000 ευρώ, τα οποία θα χορηγηθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Οι έρευνες κατά της Opel εκκίνησαν στον απόηχο του κρότου που προκάλεσε το dieselgate, όταν οι αρμόδιες αρχές επιχείρησαν να εξιχνιάσουν και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement

Η Opel «γέννησε» υποψίες όταν κάποια από τα αυτοκίνητά της που βασίζονταν στην πλατφόρμα της General Motors με κινητήρες 1.6 CDTi παρουσιάζονταν «καθαρότερα» κατά τις εργαστηριακές δοκιμές, απ’ ό,τι σε πραγματικές συνθήκες, κατά την κυκλοφορία τους στους δρόμους.

Σύμφωνα με την Opel, η κοινοποίηση της επιβολής προστίμου «δεν περιέχει καμία κατηγορία για πράξη εκ προθέσεως, ή ποινικό αδίκημα, πόσο μάλλον για απάτη».

Advertisement

Ακόμα, η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως τα οχήματά «δεν είχαν εγκατεστημένο κάποιο λογισμικό παραποιήσης ρύπων», όπως είχε συμβεί με τη VW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T vs Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8
«Λουκέτο» σε εργοστάσιο της Opel
Έτσι θα είναι το πιο ευρύχωρο Opel Astra

Advertisement