Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όμιλος PSA: Η Opel επιστρέφει στην αγορά της Ρωσίας!

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όμιλος PSA: Η Opel επιστρέφει στην αγορά της Ρωσίας!

ΝΕΑ

Όμιλος PSA: Η Opel επιστρέφει στην αγορά της Ρωσίας!

ΝΕΑ

Η Opel, το νέο μέλος του ομίλου PSA, επιστρέφει στη Ρωσία αφού η GM είχε εγκαταλείψει την συγκεκριμένη αγορά.

Advertisement
Advertisement

Την επιστροφή της Opel στη Ρωσία ετοιμάζει ο όμιλος PSA μετά από 4 χρόνια απουσίας εκτιμώντας πως η συγκεκριμένη αγορά μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της μάρκας.

Τα μοντέλα Opel που θα πωληθούν στη Ρωσία θα μπορούσαν να αποτελούνται από οχήματα που κατασκευάζονται εκτός Ρωσίας αλλά και από το εργοστάσιο του ομίλου PSA στην Καλούγκα που βρίσκεται νότια της Μόσχας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της  Opel Michael Lohscheller.

Advertisement
Advertisement

Επίσης το «αφεντικό» της Opel δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα θα πουλήσει τα νεότερα μοντέλα της μάρκας που βασίζονται σε πλατφόρμες PSA αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τα σημερινά Astra και Mokka τα οποία χρησιμοποιούν πλατφόρμες της GM.

Άλλο στέλεχος από τον όμιλο PSA πάντως ξεκαθάρισε πως η τοπική παραγωγή αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του ομίλου και θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο μιας επιτυχημένης αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν αποκλείουν τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων Opel στο εργοστάσιο της Καλούγκα…

Η PSA κατέχει ποσοστό 70% στο εργοστάσιο της Kaluga, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 125.000 αυτοκινήτων ετησίως, ενώ η Mitsubishi κατέχει το υπόλοιπο 30%. Το 2018, το εργοστάσιο παρήγαγε μόλις 38.108 αυτοκίνητα Peugeot, Citroen και Mitsubishi.

Σήμερα η ρωσική αγορά έχει ανακάμψει και οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 3,7% και να πουληθούν περίπου 1,87 εκατ. οχήματα.