Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα τα Dacia με LPG

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα τα Dacia με LPG

ΝΕΑ

Όλα τα Dacia με LPG

ΝΕΑ

Μετά το Duster με τη σχετική έκδοση που έχει δύο καύσιμα (βενζίνη- υγραέριο) η Dacia προσφέρει όλη της τη γκάμα ως Bi-Fuel με εργοστασιακή εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Η Dacia είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που προσφέρει εκδόσεις LPG σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της, διαθέσιμες απευθείας από το εργοστάσιο. Στην έκδοση TCe 100 Bi-Fuel, είναι πλέον διαθέσιμα τόσο το Sandero, όσο και το Logan MPV με τα οποία συμπληρώνεται η γκάμα. Η αρχή είχε γίνει λίγο καιρό πριν, από την ανάλογη έκδοση του Duster. Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν το νέο turbo κινητήρα διπλού καυσίμου του 1,0 λίτρου, συνδυάζοντας τη βενζίνης και υγραερίου (LPG).

Advertisement
Advertisement

Με τη χρήση και των δύο καυσίμων, η αυτονομία των μοντέλων εκτινάσσεται έως και τα 1.000 χιλιόμετρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μειώνεται σημαντικά και ο μέσος όρος εκπομπών CO2. Για το Duster, η μείωση των εκπομπών φτάνει το 11%, ενώ για το Sandero η μείωση είναι 9%. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με σύστημα υγραεριοκίνησης, είναι αυξημένες στην Ευρώπη, μια και το κόστος του καυσίμου φτάνει έως και το μισό σε σχέση με την βενζίνη.

Η πρακτικότητα όλων των μοντέλων διατηρείται χωρίς να επηρεάζεται ο χώρος εκκίνησης παρά το πρόσθετο ρεζερβουάρ καυσίμου LPG. Τα διαστήματα μεταξύ των service είναι ίδια με τα τυπικά μοντέλα βενζίνης, ενώ σε ισχύ είναι και η τριετής εγγύηση που καλύπτει όλα τα μοντέλα της Dacia (ή 100.000 χλμ.).

Advertisement

 

Advertisement