Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο VW Tiguan

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο VW Tiguan

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο VW Tiguan

ΝΕΑ

Το πολύ δημοφιλές SUV της VW θα περάσει στη νέα του γενιά αποκτώντας περισσότερη τεχνολογία και ένα πιο εξηλεκτρισμένο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Επτά χρόνια μετά την πρεμιέρα της σημερινής γενιάς του Tiguan και τρία από το πιο πρόσφατο facelift, η VW αποφασίζει να δώσει μία νέα ώθηση στο ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της περνώντας στην επόμενη γενιά.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται και αυτή σε μία βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB Evo και θα βρίσκεται στις αγορές της Ευρώπης το 2024.

Από όσο μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με το αυτοκίνητο καλυμμένο κατά τη φάση των δοκιμών, θα έχει αρκετές αισθητικές αλλαγές. Η VW φαίνεται να έχει επιλέξει περισσότερες καμπύλες παρά ευθείες γραμμές στο αμάξωμα, έτσι ώστε να αποκτήσει μία πιο μεγάλη συγγένεια με τα ηλεκτρικά της μοντέλα όπως το ID. 4.

Advertisement
Advertisement

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα είναι μεγαλύτερο κατά 32 χιλιοστά σε μήκος φθάνοντας τα 4,551 μέτρα ενώ αυξημένο θα είναι και το ύψος κατά 5 χιλιοστά. Το πλάτος θα βρίσκεται στα 1.939 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 2,681 μέτρα.

Τα νούμερα αυτά αφορούν την κανονική έκδοση, μιας και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το μακρύτερο και επταθέσιο Tiguan Allspace. Αυτή η έκδοση ίσως και να μην υπάρξει στη νέα γενιά, ή το πιθανότερο είναι να αντικατασταθεί με ένα εντελώς νέο μοντέλο, μία ευρωπαϊκή εκδοχή δηλαδή ενός τέτοιου αυτοκινήτου που πωλείται ήδη στην Κίνα.

Advertisement

Η αύξηση των διαστάσεων θα οδηγήσει σε έναν μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος θα φθάσει τα 648 λίτρα, ή 33 λίτρα περισσότερα από το σημερινό μοντέλο. Οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι και αυτοί μεγαλύτεροι, με τους δύο εμπρός να έχουν επιπλέον 9 χιλιοστά πάνω από το κεφάλι τους και οι πίσω συν 10 χιλιοστά.

Από τις πληροφορίες που διαθέτουμε γίνονται αναφορές σε πολύ αναβαθμισμένη ποιότητα και πολυτελείς παροχές για τους επιβάτες, όπως για παράδειγμα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ και εξαερισμό αλλά και ένα εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού με αρκετούς αυτοματισμούς.

Advertisement

Εξωτερικά θα υπάρχει η προσθήκη των προβολέων HD Matrix, οι οποίοι έχουν δέσμη που μπορεί να φωτίσει τον δρόμο έως και 500 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο. Κάθε προβολέας διαθέτει 19.200 μίκρο-LED που ελέγχονται ξεχωριστά για βελτιωμένη προσαρμοστικότητα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια λωρίδα LED σε όλο το πλάτος, κάτι σύνηθες πλέον σε όλα τα μοντέλα του γκρουπ.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό, είναι γνωστό ότι θα υπάρχει ένα σύστημα πολυμέσων 12,9 ιντσών, με έξτρα επιλογή στις πιο ακριβές εκδόσεις μία οθόνη 15 ιντσών, η οποία μάλλον είναι η ίδια που θα υπάρχει και στο ID. 7.

Advertisement

Θα υπάρχει επίσης πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών καθώς και ένα νέας σχεδίασης head-up display στο παρμπρίζ. Μία ακόμα οθόνη θα υπάρχει τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα για τη λειτουργία του 4Motion Active Control μέσω της οποίας θα γίνεται η επιλογή του προγράμματος οδήγησης.

Οι λιγότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής αφορούν τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες. Θα υπάρχουν σίγουρα εκδόσεις βενζίνης, diesel και plug-in υβριδική. Τα PHEV θα έχουν ισχύ 204 ή 272 ίππων και θα παρέχουν αυξημένη αυτονομία έως και 120 χιλιόμετρα.

Όπως και στο υπάρχον μοντέλο θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς. Θα είναι επίσης διαθέσιμο και το Dynamic Chassis Control Pro, το οποίο χάρη σε νέα αμορτισέρ με υδραυλικές βαλβίδες θα μπορεί να αντιδρά πολύ πιο γρήγορα στην κατάσταση του δρόμου κάτι που θα οδηγήσει σε μία πιο ολοκληρωμένη οδηγική συμπεριφορά όντας παράλληλα και πολύ πιο άνετο.

Το νέο Tiguan αναμένεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2024, και αν όλα πάνε με βάση τον προγραμματισμό της εταιρίας για πλήρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση μετά το 2030, ίσως και να είναι η τελευταία γενιά του δημοφιλούς SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volkswagen ανανέωσε το Tiguan Allspace
O καλύτερος τρόπος να κάνετε δικό σας το VW Tiguan
To VW Tiguan σας κρατά στη λωρίδα σας