Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι «πιστές» πολιτείες στις αμερικάνικες μάρκες

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι «πιστές» πολιτείες στις αμερικάνικες μάρκες

ΝΕΑ

Οι «πιστές» πολιτείες στις αμερικάνικες μάρκες

ΝΕΑ

Την 4η Ιουλίου οι Αμερικάνοι γιόρτασαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και η εταιρεία ανάλυσης του χώρου της αυτοκίνησης TrueCar βρήκε την ευκαιρία για να δημοσιεύσει μία έρευνα σχετικά με τις πολιτείες των οποίων οι κάτοικοι επιλέγουν αμερικάνικα οχήματα. Συνολικά 18 πολιτείες εμφανίζουν ποσοστό… πατριωτισμού άνω του 50% και η πρώτη στην λίστα δεν αποτελεί έκπληξη.

Advertisement
Advertisement

Με την έδρα των Big Three (GM, Ford, Chrysler) να βρίσκεται στο Ντιτρόιτ, η πολιτεία του Μίσιγκαν είναι αναμενόμενα στην κορυφή με ποσοστό 79,2%. Ακολουθούν η Βόρεια Ντακότα (68,1%), η Νότια Ντακότα (65,6%), η Αϊόβα (63,2%) και το Γουαϊόμινγκ (62,6%). «Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κατασκευαστές από την Ευρώπη και την Ασία έχουν εργοστάσια στις ΗΠΑ, πολλοί Αμερικάνοι παραμένουν “πιστοί” στις μάρκες που θεωρούν ως τοπικές», σχολίασε ο Τζέσι Τόπρακ, αναλυτής της TrueCar.

Στον αντίποδα, οι κάτοικοι της Χαβάης επιλέγουν αμερικάνικα αυτοκίνητα σε ποσοστό μόλις 19,4% και ακολουθούν η Κολούμπια (22,6%), η Καλιφόρνια (22,9%), το Κονέκτικατ και η Μασαχουσέτη (αμφότερες οι δύο πολιτείες με 25.8%).[nggallery id=2805]