Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Όχι» λένε οι dealer της Fiat για την Jeep στην FCA!

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Όχι» λένε οι dealer της Fiat για την Jeep στην FCA!

ΝΕΑ

«Όχι» λένε οι dealer της Fiat για την Jeep στην FCA!

ΝΕΑ

Μόνο για έπιπλα στην έκθεση της Jeep η ιταλική θυγατρική απαιτεί επενδύσεις από 40.000 έως 60.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Απαγορευτικό κρίνουν το κόστος της επένδυσης για την απόκτηση της μάρκας Jeep πολλοί εξουσιοδοτημένοι έμποροι και επισκευαστές της Fiat δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στην FCA Greece.

Η θυγατρική προσπαθεί να «δελεάσει» με κάθε τρόπο τους επίσημους εμπόρους της Fiat ώστε να αναλάβουν και την Jeep αλλά το κόστος της επένδυσης που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο για την κάθε μονάδα εξαϋλώνει τις προσδοκίες της ιταλικής θυγατρικής.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις των αυτοκινήτων καταγράφουν και πάλι πτώση, οι επισκέψεις στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία φθίνουν και οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι επίσης λιγοστεύουν έρχεται η FCA και προσπαθεί να… πείσει το δίκτυο αντιπροσώπων και επισκευαστών της Fiat να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στην Jeep επενδύοντας πάνω τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Επιβεβαίωση: Δεν υπάρχει Jeep στην Ελλάδα…

 

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr μετά την ανάληψη της μάρκας Jeep από την FCA Ελλάδος τα στελέχη της ιταλικής θυγατρικής «τρέχουν» νυχθημερόν ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα υποτυπώδες δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων και συνεργατών ώστε να υποστηρίξουν την μάρκα στην Ελλάδα.

Advertisement

Τα στελέχη της FCA για να πετύχουν πιο γρήγορα τον στόχο τους στράφηκαν στο ήδη υπάρχον δίκτυο της Fiat ώστε να μπορέσουν να καλύψουν και την Jeep πανελλαδικά χωρίς να αναζητούν νέους συνεργάτες.

Ωστόσο το κόστος της επένδυσης για την απόκτηση της Jeep ανέρχεται μόνο για έπιπλα γραφείου μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ, απόκτηση αυτοκινήτων Test-Drive, αποθήκη ανταλλακτικών, αγορά ειδικών εργαλείων και βέβαια νέα εκπαίδευση για τους μηχανικούς της εξουσιοδοτημένης μονάδας!

Advertisement

Όπως αναφέρει στο Newsauto.gr ιδιοκτήτης εξουσιοδοτημένης μονάδας Fiat που αρνήθηκε να αναλάβει και την Jeep: «Η FCA επιδιώκει να λειτουργήσει την Jeep σε όλη την Ελλάδα με το υπάρχον δίκτυο της Fiat αλλά χωρίς να συμμετέχει στις επενδύσεις που ζητά να κάνουν οι εξουσιοδοτημένοι έμποροί της. Μάλιστα τη στιγμή που μόνο τα έπιπλα γραφείων για την έκθεση κοστίζουν περίπου 50.000 ευρώ αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα κανείς πόσο υψηλά φτάνει η ανάληψη εμπορίας και επισκευής των αυτοκινήτων Jeep από έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο της Fiat.

Συνολικά υπολογίζουμε πως η επένδυση για την Jeep ξεπερνά τις 110.000 ευρώ με αβέβαιη την επιτυχία της καθώς τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και η Jeep είναι μια εταιρεία με αυτοκίνητα που δεν καταγράφουν υψηλές πωλήσεις. Αν η FCA συμμετείχε με κάποιο τρόπο στις επενδύσεις που ζητά να κάνουν οι έμποροι Fiat ίσως λάμβανε κάποιες επιπλέον θετικές απαντήσεις αλλά τη στιγμή που θέλει να αναλάβουν όλο το κόστος της επένδυσης οι dealers της Fiat μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Στον «αέρα» οι εγγυήσεις των αυτοκινήτων Jeep

Advertisement

Πάντως η FCA ανακοίνωσε πως το Δίκτυο Τεχνικής Εξυπηρέτησης αριθμεί ήδη 6 σημεία (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο και Ηράκλειο) ενώ έως τις 15 Μαΐου θα έχουν προστεθεί ακόμα 7 (σε Πάτρα, Χανιά, Βόλο, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Κοζάνη, Καρδίτσα).

Το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων έως τις 15 Μαΐου θα αριθμεί 11 σημεία πωλήσεων στις ανωτέρω περιοχές με δυνατότητα πλήρους παρουσίασης των μοντέλων της μάρκας…