Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Όχι άλλες οθόνες, φέρτε πίσω τους διακόπτες!

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: Όχι άλλες οθόνες, φέρτε πίσω τους διακόπτες!

ΝΕΑ

Euro NCAP: Όχι άλλες οθόνες, φέρτε πίσω τους διακόπτες!

ΝΕΑ

Οι οθόνες όσο πάνε και καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στα αυτοκίνητά μας. Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων απαιτούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ενσωματώνουν φυσικά κουμπιά για βασικές λειτουργίες όπως τα φώτα κινδύνου, οι υαλοκαθαριστήρες, τα φλας, η κόρνα και η λειτουργία SOS, εάν θέλουν να επιτύχουν την πολυπόθητη βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων.

Αυτή η εντολή του Euro NCAP αποσκοπεί στην αποτροπή της υπερβολικής εξάρτησης των οχημάτων από τις οθόνες αφής.

Η απόφαση έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη τάση στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων να προωθούν τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, συχνά εις βάρος των παραδοσιακών φυσικών χειριστηρίων.

Advertisement
Advertisement

Ενώ οι οθόνες αφής μπορεί να προσδίδουν στα αυτοκίνητα μια φουτουριστική γοητεία και να προσφέρουν οφέλη εξοικονόμησης κόστους για τους κατασκευαστές, ενέχουν επίσης κινδύνους για την ασφάλεια, καθώς απαιτούν από τους οδηγούς να αποσπάσουν την προσοχή τους από το δρόμο.

Το Euro NCAP τονίζει ότι οι οθόνες αφής απαιτούν οπτική εμπλοκή, γεγονός που ενδεχομένως οδηγεί σε απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Κατά συνέπεια, για να πάρουν καλές βαθμολογίες στις αξιολογήσεις ασφάλειας, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι οδηγοί μπορούν να εκτελούν κρίσιμες εργασίες χρησιμοποιώντας κανονικά χειριστήρια, όπως μοχλούς ή κουμπιά.

Advertisement

Αν και το Model 3 της Tesla πρωτοστάτησε κυρίως στη στροφή προς διεπαφές που κυριαρχούνται από την οθόνη αφής, ο διευθυντής στρατηγικής ανάπτυξης του Euro NCAP, Matthew Avery, υποστηρίζει ότι το ζήτημα αυτό είναι διάχυτο σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Avery υπογραμμίζει την επικείμενη εισαγωγή νέων δοκιμών ασφαλείας το 2026, οι οποίες θα δώσουν κίνητρο στους κατασκευαστές να εφαρμόσουν ξεχωριστά φυσικά χειριστήρια για θεμελιώδεις λειτουργίες, προωθώντας ασφαλέστερες πρακτικές οδήγησης μέσω της ελαχιστοποίησης της απόσπασης της προσοχής.

Advertisement