Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Wankel επιστρέφει (video)

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Wankel επιστρέφει (video)

ΝΕΑ

O Wankel επιστρέφει (video)

ΝΕΑ

Η Mazda φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μετά από σχεδόν μία δεκαετία τον θρυλικό περιστροφικό κινητήρα Wankel, χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε ποιο από τα μοντέλα της θα τοποθετηθεί.

Advertisement
Advertisement

 

Με το τέλος παραγωγής του Mazda RX-8, το 2012, η ιαπωνική εταιρεία αυτομάτως έθεσε εκτός και τον περιστροφικό κινητήρα Wankel, ο οποίος εφοδίαζε το κουπέ μοντέλο. Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για το μέλλον του συγκεκριμένου μοτέρ. Τώρα, η Mazda ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ένα βίντεο με τίτλο «Η 50στη επέτειος του Wankel» το οποίο αφήνει αιχμές σχετικά με την μελλοντική πορεία του συνόλου.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και έτσι όμως, δεν έχει αναφερθεί τίποτα το επίσημο από την πλευρά του κατασκευαστή σχετικά με τη πιθανή χρησιμοποίησή του, παρά τις ανακοινώσεις του προηγούμενου μήνα και τις εικασίες που αφορούσαν την κατασκευή ενός νέου sportscar με περιστροφικό μοτέρ. Επίσης, το 2018 έγινε λόγος για μία εκδοχή που θα είχε το ρόλο range extender σε ηλεκτρικό μοντέλο και στις αρχές του 2019 ανακοινώθηκαν κάποια διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία έχουν στόχο την βελτίωση του απόδοσης του Wankel, χάρη στην πιθανή τοποθέτηση υπερσυμπιεστή, αλλά και οι μειωμένες τιμές ρύπων και κατανάλωσης.

Αναμένοντας λοιπόν περισσότερες πληροφορίες που θα αφορούν το συγκεκριμένο σύνολο, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement