Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο V12 της Mercedes-AMG οδεύει στο θάνατο

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο V12 της Mercedes-AMG οδεύει στο θάνατο

ΝΕΑ

Ο V12 της Mercedes-AMG οδεύει στο θάνατο

ΝΕΑ

Ο κινητήρας Mercedes-AMG V12 αποτελεί μια ανυπέρβλητη δύναμη. Έξι λίτρα, δύο στροβιλοσυμπιεστές, 621 άλογα και ροπή 73,8 kgm – όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα: Μια θρυλική μηχανή σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. Ωστόσο, όπως είπε ο αρχηγός της AMG Tobias Moers νωρίτερα φέτος, ο τερατώδης κινητήρας V12 βρίσκεται τώρα στο τέλος του. Είναι οδυνηρό αλλά πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Moers επιβεβαιώνει την αρχική του δήλωση σχετικά με τη ζωή του κινητήρα V12. Είναι ενδιαφέρον ότι το logo S65 θα συνοδευτεί με το θάνατο του V12. “Συνεπώς, πρόκειται να μετακινήσουμε την S65 από το χαρτοφυλάκιό μας”, δήλωσε ο Moers. Αυτό που ο ίδιος προβλέπει, ωστόσο, είναι η γέννηση ενός υβριδικού V8 για να παρατείνει τη ζωή του κινητήρα twin-turbo. Ο επικεφαλής της AMG δήλωσε πως η υβριδική τεχνολογία αναπτύσσεται επί του παρόντος για να αυξήσει την αποδοτικότητα του V8 4.0 λίτρων σε νέα μοντέλα AMG.

Ο Moers θεωρεί επίσης τον V8 ως ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Υπογράμμισε ότι το εμπορικό σήμα έχει ήδη μειώσει τον 6.3 V8 σε 5.5 και τώρα σε 4.0 προκειμένου να συμμορφωθεί στις νέες απαιτήσεις εκπομπών ρύπων. “Σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε ένα μεγαλύτερο κύκλο ζωής από όσο πιστεύει ο καθένας”, πρόσθεσε. Με αυτό το σχέδιο, φαίνεται πως η Mercedes-AMG θα κολλήσει στον V8 έναν ηλεκτροκινητήρα. Είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε για μοντέλα AMG sedan, SUV και άλλα σπορ αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με αυτή την τεχνολογία που αναπτύχθηκε πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-amg-s65-tsiro-640