Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Trump δεν συμφωνεί με την μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Trump δεν συμφωνεί με την μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ο Trump δεν συμφωνεί με την μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για την εξυγίανση των εμπορικών σχέσεων των δύο πλευρών.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Trump οι ευρωπαίοι έχουν προτιμούν τα ευρωπαϊκά και όχι τα αμερικάνικα αυτοκίνητα οπότε μια κίνηση για μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα δεν θα είχε κάποιο ουσιαστικό όφελος για τις ΗΠΑ. Αυτή η δήλωση ήρθε μετά την πρόταση της Επιτρόπου Εμπορίου, Cecilia Malmstrom ακόμα και για μηδενισμό όλων των δασμών εάν γίνει μια αντίστοιχη κίνηση και από την μεριά των αμερικάνων.

Προφανώς όμως η αρνητική στάση του Trump σε αυτή την πρόταση πηγάζει από το γεγονός πως όντως η ζήτηση των αμερικάνικων αυτοκινήτων στην Ευρώπη είναι σαφώς υποδεέστερη από αυτή που έχουν τα ευρωπαϊκά προϊόντα στις ΗΠΑ. Επιπλέον μια τέτοια κίνηση δεν θα δώσει τόσο μεγάλη ώθηση στις παραδοσιακές αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM και η Ford όσο στις γερμανικές εταιρίες που έχουν εργοστάσια παραγωγής, κυρίως σε νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα η BMW κατασκευάζει τα περισσότερα SUV της στην Αμερική οπότε μια μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη θα σήμαινε σημαντικό όφελος για το εμπορικό ισοζύγιο της εταιρίας. Ο Trump δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει με καυστικότητα πως « η Ευρώπη είναι σχεδόν τόσο βλαβερή όσο και η Κίνα, απλώς σε μικρότερη κλίμακα».

Advertisement
Advertisement

BN-VB154_3bnU6_OR_201709111326455654harpi640