ΝΕΑ

Ο τρόπος απομόνωσης της υψηλής τάσης στα Tesla (+video)

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο τρόπος απομόνωσης της υψηλής τάσης στα Tesla (+video)

ΝΕΑ

Ο τρόπος απομόνωσης της υψηλής τάσης στα Tesla (+video)

ΝΕΑ

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν και ένα κύκλωμα υψηλής τάσης για τις μπαταρίες τους, τα καλώδια του οποίου καλό θα είναι να αποφεύγουμε σε περίπτωση ατυχήματος. Πώς απενεργοποιείται αυτό;

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, όλα τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα έχουν και κύκλωμα υψηλής τάσης. Τι γίνεται με αυτό σε περίπτωση ατυχήματος, όπου θα χρειαστεί να επέμβουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή οι διασώστες του ασθενοφόρου, οι οποίοι θα χρειαστεί να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες;

Βάσει της νομοθεσίας, κάθε αυτοκινητοβιομηχανία είναι υποχρεωμένη να στέλνει τις τεχνικές πληροφορίες για το ηλεκτρικό κύκλωμα του κάθε εξηλεκτρισμένου και αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της στις υπηρεσίες οι οποίες θα χρειαστεί να επέμβουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό τον τρόπο ενημερώνονται αλλά και εκπαιδεύονται για το πώς να επεμβαίνουν και να ενεργούν σε τέτοιο συμβάν, για να προστατευτούν από ηλεκτροπληξία αλλά και να μην θέσουν τους τυχόν τραυματίες και σε αυτόν τον κίνδυνο.

Στα Tesla, υπάρχει ένα καλώδιο στο εμπρός μέρος, κάτω από το καπό, το οποίο μπορούν να κόψουν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής, φυσικά με τον κατάλληλο και μονωμένο κόφτη-ψαλίδι, για να απενεργοποιήσουν το κύκλωμα υψηλής τάσης.

Advertisement

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, σε όλα τα μοντέλα της υπάρχει και ένα δεύτερο καλώδιο το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος τού οχήματος . Όταν χρειαστεί, τα μέλη της ομάδας επέμβασης πρέπει να σπάσουν το πίσω πλαϊνό «φινιστρίνι» και να ξηλώσουν την πλαστική επένδυση για να το βρουν.

Advertisement

Στο σχετικό βίντεο μπορούμε να δούμε πώς εκπαιδεύονται οι άντρες του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τού Freemont (ΗΠΑ) στον ασφαλή τρόπο επέμβασης σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, χρησιμοποιώντας ως αυτοκίνητο δοκιμών ένα Tesla Model 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Υποβρύχιο» Tesla επιβιώνει σε τεχνητή λίμνη (+video)
Η Tesla εξελίσσει τη νέα της πλατφόρμα
Πόσο ασφαλές είναι το One Pedal της Tesla;

Advertisement