Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

O πρωτοπόρος του X-Fighters αποκλειστικά στο NewsAuto

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O πρωτοπόρος του X-Fighters αποκλειστικά στο NewsAuto

MIRROR

O πρωτοπόρος του X-Fighters αποκλειστικά στο NewsAuto

MIRROR

Ο Clinton Moore ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της πρεμιέρας του Red Bull X-Fighters 2015, που έλαβε χώρα στο Μεξικό και τη Monumenal Plaza de Toros. Έρχεται λοιπόν στην Ελλάδα για την επική μάχη στα Λατομεία Μαρμάρου Διονύσου (LIVE στο NewsAuto, Παρασκευή 12/6 στις 21:30) έχοντας τα ηνία στη βαθμολογία!

Advertisement
Advertisement

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Κατάγεται από την Αυστραλία και μεγάλωσε σε μία μικρή φάρμα, στο Μπούνταμπεργκ, στην Ανατολική Ακτή του τόπου των καγκουρό. Μόνο που αυτός, έμαθε να πετάει πολύ πιο ψηλά! Ο 27χρονος αναβάτης μας μίλησε για την καριέρα του, την παρθενική του νίκη και φυσικά για την πρόκληση του αγώνα της Αθήνας. Απολαύστε τον!

O Clinton Moore πανηγυρίζει τη νίκη του στο Μεξικό

O Clinton Moore πανηγυρίζει τη νίκη του στο Μεξικό

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό σου μερικά χρόνια στο θεσμό, πως ένιωσες που στο Μεξικό πανηγύρισες επιτέλους την πρώτη σου νίκη στο X-Fighters;

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκε χρόνος για να το συνειδητοποιήσω. Ακόμα δεν το πιστεύω πως τα κατάφερα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να περιγράψω τα συναισθήματά μου, είναι… συγκίνηση και ενθουσιασμός! Αποδείχθηκε πως η σκληρή δουλειά όλων αυτών των χρόνων, άξιζε τον κόπο. Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Τώρα έρχεσαι στη χώρα μας, στην Ελλάδα, για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν. Η προσέγγισή σου θα είναι «όλα ή τίποτα» ή θα είσαι πιο προσεκτικός, στοχεύοντας στο να μαζέψεις πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας;

Νομίζω πως πρέπει να βρω μία ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Ο ενθουσιασμός στο κυνήγι της νίκης θα με κάνει να σκέφτομαι πως τα θέλω διπλά ή τίποτα, όμως πρέπει να είμαι έξυπνος. Πρέπει να αποφύγω τα υπερβολικά ρίσκα, ωστόσο θα πιέσω όπως πάντα τα όρια μου. Πιστεύω πως θα είναι ένας από τους συναρπαστικότερους αγώνες της σεζόν!

Σε αυτό το εντυπωσιακό πεδίο μάχης θα αναδειχθεί ο νικητής του πρώτου αγώνα του Red Bull X-Fighters Tour που διεξάγεται στη χώρα μας

Σε αυτό το εντυπωσιακό πεδίο μάχης θα αναδειχθεί ο νικητής του πρώτου αγώνα του Red Bull X-Fighters Tour που διεξάγεται στη χώρα μας

Advertisement

Υποθέτω πως έχεις ήδη μελετήσει ενδελεχώς το ελληνικό… πεδίο μάχης. Πως σου φαίνεται;

Ανυπομονώ να βρεθώ εκεί! Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όσα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει ποτέ. Μία πίστα για την οποία δεν μπορείς να προπονηθείς στο σπίτι σου. Ανυπομονώ να βρεθώ εκεί και να αρχίσω τα κόλπα μου!

Advertisement

Είναι ο τίτλος του 2015 ένας ρεαλιστικός στόχος;

Ως αγωνιζόμενος στο X-Fighters, πρέπει να έχω αυτοπεποίθηση, να λέω στον εαυτό μου πως αυτός είναι ο στόχος. Ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος φέτος, όλοι οι Ευρωπαίοι αναβάτες είναι εξαιρετικοί. Θα κάνω όμως τα πάντα για να φτάσω σε αυτό το στόχο.

Οι αναβάτες του Red Bull X-Fighters κάνουν άλματα ακόμα και σε ύψος 15 μέτρων!

Οι αναβάτες του Red Bull X-Fighters κάνουν άλματα ακόμα και σε ύψος 15 μέτρων!

Το ελληνικό κοινό δεν έχει δει ποτέ κάτι σαν το Red Bull X-Fighters. Ποιο είναι το μήνυμά σου, γιατί θα πρέπει να έρθουν και να δουν εσένα και τους άλλους αναβάτες;

Advertisement

Είναι η τέλεια περίοδος για να δει κανένας αγώνες FMX. Τα τρικ είναι πια… εξωπραγματικά, ακόμα και για ανθρώπους που γνωρίζουν τι είναι το X-Fighters. Πόσο μάλλον για κάποιον που ζει το event αυτό για πρώτη φορά. Θα δουν λοιπόν μία πλειάδα ανθρώπων διατιθεμένων τα ρισκάρουν τα πάντα, δοκιμάζοντας νέα τρικ, σε τρελά άλματα σε μία νέα για εμάς διαδρομή. Η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική!

Μιλώντας για νέα τρικ, εσύ τι μας ετοιμάζεις;

Κάτι έχω στα σκαριά! Δουλεύω παρέα με τον Travis Pastrana πάνω σε νέα κάποια κόλπα. Παράλληλα, έχω στο… μανίκι και κάποια τρικ που έχω εξασκήσει τα τελευταία χρόνια κι ακόμα δεν έχω κάνει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το νου σας λοιπόν στο X-Fighters της Αθήνας, κάτι νέο θα δείτε!

Βαρύτητα; Ποια βαρύτητα;

Βαρύτητα; Ποια βαρύτητα;

Πέρασες σχεδόν όλο το 2013 εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού. Νιώθεις καθόλου φόβο όταν «πετάς» και τι περνάει από το μυαλό σου εκείνα τα ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν είσαι στον αέρα και διαπιστώνεις πως κάτι έχει πάει στραβά και επίκειται πτώση που θα πονέσει;

Νομίζω πως όλοι μας φοβόμαστε λίγο κάποιες στιγμές αλλά στο X-Fighters μαθαίνουμε να τον μπλοκάρουμε – να τον αφήνουμε έξω την ώρα της δράσης. Κανείς μας δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο αν δεν μάθαινε πώς να το κάνει αυτό. Υποθέτω πως απλά πρέπει να επαναπρογραμματίζεις το μυαλό σου (γέλια…). Όταν συνειδητοποιήσεις πως τα πράγματα θα πάνε στραβά, εκείνα τα χιλιοστά του δευτερολέπτου το μυαλό σου σκέφτεται «ωχ, σκ*τ*» και το σώμα σου αντιδρά αυτόματα στις συνθήκες. Δεν είναι όμως και τόσο ευχάριστη η πτώση.

Μετά από έναν τραυματισμό, πως κάνεις αυτόν… επαναπρογραμματισμό, πως προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ώστε να κάνει ξανά τα ίδια, επικίνδυνα πράγματα;

Ξεκινάω αργά-αργά. Ποτέ δεν χάνεις το πάθος σου, ποτέ δεν θες να σταματήσεις να ανεβαίνεις στη μοτοσυκλέτα. Η πρώτη ερώτηση που κάνεις στους γιατρούς όταν τραυματίζεσαι, είναι: «πότε θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά;». Η αντοχή στον πόνο φέρνει αυτοπεποίθηση. Το μυαλό σου επικεντρώνεται στο στόχο. Ίσως μετά από έναν τραυματισμό, να προτιμώ να κάνω ένα τρικ πέφτοντας στο foam pit, προτού το κάνω ξανά στο χώμα. Να νιώσω σιγουριά. Μετά προπονούμαι κάθε μέρα ώστε να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν. Είναι όμως μία μακρά διαδικασία.

Από μικρός στα... χώματα ο Moore. Τώρα και στα... μάρμαρα! LIVE στο NewsAuto, Παρασκευή 12/6 στις 21:30)

Από μικρός στα… χώματα ο Moore. Τώρα και στα… μάρμαρα! LIVE στο NewsAuto, Παρασκευή 12/6 στις 21:30)

Ξεκίνησες πολύ μικρός να καβαλάς μοτοσυκλέτες. Είναι αυτή η… τρέλα για τους δύο τροχούς, κάτι που έχει κανείς εκ γενετής;

Πάντα μου άρεσαν οι dirt bikes και το Freestyle Moto X αποτελούσε το μεγάλο μου όνειρο. Από την εφηβεία ακόμα, ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος στο στόχο του FMX.

Τι συμβουλή θα έδινες σε όσους πιτσιρικάδες μας διαβάζουν και ονειρεύονται μία ημέρα να γίνουν… Clinton Moore;

Θα τους έλεγα να κάνουν προσεκτικά, αργά βήματα. Με πρώτο γνώμονα την ασφάλεια, να μη πιέσουν καταστάσεις. Αν το θέλεις τόσο πολύ και δεν το βάλεις ποτέ κάτω, θα φτάσεις πιο ψηλά από τους περισσότερους.

Red Bull X-Fighters 2015_Mexico-Moore-f640