Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο πρώην πρόεδρος της Renault μηνύει τις Nissan και Mitsubishi

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο πρώην πρόεδρος της Renault μηνύει τις Nissan και Mitsubishi

ΝΕΑ

Ο πρώην πρόεδρος της Renault μηνύει τις Nissan και Mitsubishi

ΝΕΑ

Ο Carlos Ghosn πρώην πρόεδρος των εταιριών Renault Nissan και Mitsubishi κατέθεσε μήνυση στις δύο τελευταίες ζητώντας το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για ηθικές και σωματικές βλάβες.

Advertisement
Advertisement

 

Άλλοτε ισχυρό στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας και τώρα διωκόμενος από τις αστυνομικές αρχές της Ιαπωνίας, ο Carlos Ghosn, κατέθεσε μήνυση στο δικαστήριο του Άμστερνταμ την οποία ερευνούν οι αρχές στην Ολλανδία πριν την εκδικάσουν.

Advertisement
Advertisement

«Στην Ολλανδία όταν απολύεται ένα στέλεχος, του λένε γιατί το κάνουν αυτό και όταν τον κατηγορούν για κάτι, πρώτα του παρουσιάζουν τα στοιχεία και μετά προχωρούν σε επίσημη δίωξη του» δήλωσε στην Ολλανδική εφημερίδα NRC, ο δικηγόρος του Ghosn, Laurens de Graaf, και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση του πελάτη μου τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε».

Ο 65χρονος μπαίνει και βγαίνει στις φυλακές της Ιαπωνίας από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν απολύθηκε από την Nissan, η οποία τον κατηγόρησε για οικονομικές ατασθαλίες. Ο πρώην διευθυντής της εταιρίας, ισχυρίζεται πως είναι αθώος και πως είναι θύμα συνωμοσίας και παρασκηνιακών κινήσεων άλλων στελεχών, οι οποίοι τον οδήγησαν σε παγίδα.

Από την άλλη πλευρά οι εταιρίες Nissan και Mitsubishi ισχυρίζονται πως ο πρώην πρόεδρός τους εισέπραξε παράνομα αποζημίωση 8.030.000 ευρώ (9.000.000 δολάρια). Ο Ghosn έχει Γαλλική Λιβανέζικη και Βραζιλιάνικη υπηκοότητα, αλλά διάλεξε λόγο φορολογίας να ζει στην… Ολλανδία από το 2012, όπου και η Nissan-Mitsubishi έχουν εκεί την Ευρωπαϊκή έδρα τους.

Advertisement

Θυμίζουμε πως η δίκη του Ghosn είναι ακόμη στην ακροαματική διαδικασία και θα ξεκινήσει επίσημα το 2020. Ο κατήγορος Shin Kukimoto έχει δηλώσει πως ο φερόμενος ως κατηγορούμενος αντιμετωπίζει φυλάκιση 15 ετών και πρόστιμο 1.240.000 ευρώ (ή 150 εκατομμύρια γιεν) αν βρεθεί ένοχος για τα 15 αδικήματα που του καταλογίζουν.