Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος Trump θέλει περισσότερα ιαπωνικά κεφάλαια

Ελλάδα 11:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Πρόεδρος Trump θέλει περισσότερα ιαπωνικά κεφάλαια

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος Trump θέλει περισσότερα ιαπωνικά κεφάλαια

ΝΕΑ

Περισσότερες επενδύσεις εντός της χώρας αναζητά ο Αμερικανός Πρόεδρος πιέζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να φτιάξουν εργοστάσια.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» του Trump μπήκαν οι ιαπωνικές εταιρείες αυτοκινήτου, από τις οποίες ζητά να επενδύσουν σε περισσότερα εργοστάσια κατασκευής εντός της Αμερικής. Σύμφωνα με αναφορές από τον σταθμό Bloomberg, o Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρότεινε στους Ιάπωνες να μειώσουν τα κόστη μεταφοράς των αυτοκινήτων φτιάχνοντας νέες μονάδες παραγωγής.

Εδώ να τονίσουμε ότι το σύνολο των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών έχει ήδη μονάδες εντός της Αμερικής, με πολλά από τα μοντέλα τους να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2016 οι Ιάπωνες κατασκεύασαν σε αμερικάνικο έδαφος 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 4,7 εκατομμύρια κινητήρες για τις κατά τόπους αγορές των ΗΠΑ. Επίσης, την ίδια χρονιά πάνω από 400.000 οχήματα «Made in USA» εξήχθησαν προς άλλες χώρες (περίπου 850.000 Αμερικανοί σχετίζονται εργασιακά με ιαπωνικές εταιρείες).

Advertisement
Advertisement

Τέλος, σημειώνουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές επενδύσεις στις ΗΠΑ από τις Toyota, Mazda, Subaru, Honda & Nissan…αλλά όπως φαίνεται τίποτα δεν είναι αρκετό για τον Πρόεδρο Τrump.