Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Audi μιλά στο NewsAuto

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πρόεδρος της Audi μιλά στο NewsAuto

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Audi μιλά στο NewsAuto

ΝΕΑ

Η Audi διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, αυξάνοντας με σταθερούς ρυθμούς τις πωλήσεις και την κερδοφορία της. Το 2013 διέθεσε 1.575.000 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας άνοδο 8,3%, αρκετά πάνω από το 5% με το οποίο μεγάλωσε η παγκόσμια αγορά. Ενδεικτικό της τάσης που ακολουθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι το γεγονός ότι η Audi για πρώτη φορά θα κατασκευάσει το 2014 περισσότερα οχήματα εκτός Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΝΓΚΟΛΣΤΑΝΤ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Το NewsAuto.gr ταξίδεψε στο Ίνγκολσταντ, την έδρα της Audi, για την ετήσια συνέντευξη Τύπου της γερμανικής εταιρείας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με το Πρόεδρό της, τον Rupert Stadler. Ο 51χρονος Γερμανός απάντησε στις ερωτήσεις μας για τις παγκόσμιες πωλήσεις της μάρκας, για το διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό και την… κούρσα για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων.

Παρακολουθούμε την Audi να δίνει μάχη με τις BMW και Mercedes για την πρώτη θέση ανάμεσα στις πολυτελείς μάρκες. Ο δρόμος για την κορυφή περνά μέσα από το λανσάρισμα όλο και περισσότερων μοντέλων;

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τις BMW και Mercedes αντιπροσωπεύουμε περίπου το 80% των πωλήσεων premium αυτοκινήτων διεθνώς. Κάποιες φορές διευρύνεις τη γκάμα σου, άλλες φορές τις αγορές στις οποίες απευθύνεσαι. Εκτός από τις πωλήσεις μας ενδιαφέρει να είμαστε Νο 1 και στην ικανοποίηση των πελατών. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη σε βάθος χρόνου. Αυτά τα χρόνια βιώνουμε μία πραγματική μεταμόρφωση στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Βλέπουμε εταιρείες που δεν είχαν μέχρι σήμερα πολυτελή μοντέλα στη γκάμα τους να παρουσιάζουν πλέον ποιοτικότερα αυτοκίνητα, ακόμη και στις μικρές κατηγορίες. Πώς θα αντιδράσει η Audi;

Αντιδρούμε κάθε μέρα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του νέου ΤΤ (σ.σ. φωτό κάτω) είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ακόμη και στις μικρές κατηγορίες έχουμε τέλειες προτάσεις, με σύνδεση wifi και άλλα ανάλογα χαρακτηριστικά.

Advertisement

Πριν από λίγα χρόνια η Audi είχε παρουσιάσει το αυτόνομο TTS Pikes Peak. Πλέον αρκετές εταιρείες (π.χ. Nissan, Mercedes) δηλώνουν έτοιμες να λανσάρουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο έως το 2020. Τι απαντάτε;

Ότι μάλλον έχουν καθυστερήσει (γέλια). Τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι πυρηνική φυσική. Η σχετική τεχνολογία δεν θα φέρει την επανάσταση. Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτών των συστημάτων και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σχετική τεχνολογία θα περάσει περάσει στην παραγωγή από πάνω προς τα κάτω. Εννοώ, η τεχνολογία των αισθητήρων, των καμερών και ό,τι περιλαμβάνει θα εμφανιστεί αρχικά στα πολυτελή αυτοκίνητα. Στη συνέχεια θα τη δούμε ως ένα σημείο σε μοντέλα ευρείας παραγωγής.

Advertisement