Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο «πράσινος» στόχος της BMW

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο «πράσινος» στόχος της BMW

Mobility

Ο «πράσινος» στόχος της BMW

Mobility

Η δέσμευση της BMW προβλέπει τη χρήση πιο «πράσινων» υλικών στην παραγωγή αυτοκινήτων, ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση αλλά και στην προσπάθεια περιορισμού των αποβλήτων.

Advertisement
Advertisement

Η BMW στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 40% μέχρι το 2030, επενδύοντας στρατηγικά σε όλα τα επίπεδα της παραγωγικής διαδικασίας.

Η BMW επιταχύνει την πορεία της προς το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής και τη βιώσιμη κατασκευή, με τη δέσμευση μεταξύ άλλων να μειώσει τις εκπομπές CO2 ανά όχημα κατά 40% έως το 2030. «Η βιωσιμότητα σημαίνει πολύ περισσότερα για τη BMW από απλώς την κατασκευή και πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δήλωσε ο Thomas Becker, επικεφαλής βιωσιμότητας και κινητικότητας της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

«Μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με πόρους και ανακύκλωση επιτυγχάνει στην πραγματικότητα τη μείωση του CO2 στο κατώτατο σημείο» συνεχίζει ο ίδιος. Η BMW έχει δεσμευτεί για τα λανσαρίσματα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και «υπόσχεται» ότι έως το 2030, τουλάχιστον ένα στα δύο μοντέλα όλων των εταιρειών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των Mini και Rolls-Royce) θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, εντείνει την πιο έξυπνη χρήση υλικών και την ανακύκλωση στην αλυσίδα εφοδιασμού, συμπληρώνοντας ιδανικά την ολιστική προσέγγιση του θέματος. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο «πράσινος» χάλυβας, η αυξημένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών σε νέα αυτοκίνητα, η μείωση της κατανάλωσης νερού στην παραγωγική διαδικασία, καθώς επίσης και ο περιορισμός των απορριμμάτων.

Advertisement

Η BMW λέει ότι είναι η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει στην πρωτοβουλία Science Based Targets, η οποία καθορίζει μια διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν οι εταιρείες για να συμμορφωθούν με τις Συμφωνίες του Παρισιού για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Υπάρχουν ήδη περισσότερες από 400 συμβάσεις με προμηθευτές για τη χρήση 100% πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και σε μια από αυτές, «οφείλεται» το ότι από το 2024, όλα τα αυτοκίνητα BMW και Mini θα είναι εξοπλισμένα με ζάντες από χυτό κράμα αλουμινίου, οι οποίες θα παράγονται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρύθμισε τα «φωτιζόμενα νεφρά» της BMW σου (+video)
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
O V8 της Lexus κράτησε περισσότερο ή αυτός της BMW; (+video)