Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο πόλεμος της μπαταρίας μόλις ξεκίνησε!

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο πόλεμος της μπαταρίας μόλις ξεκίνησε!

ΝΕΑ

Ο πόλεμος της μπαταρίας μόλις ξεκίνησε!

ΝΕΑ

Η στρατιωτική βιομηχανία ίσως φρενάρει το πλάνο εξηλεκτρισμού των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement
Advertisement

Η δεδομένη πλέον στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση έχει εκτοξεύσει παράλληλα και τη ζήτηση πρώτων υλών για την κατασκευή μπαταριών λιθίου. Ήδη οι μεγάλες εταιρείες σπεύδουν να εξασφαλίσουν μεγάλες ποσότητες υλικών προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των εργοστασίων τους, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Ένας τομέας ο οποίος αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία μπαταριών λιθίου είναι η στρατιωτική βιομηχανία. Πολλά οχήματα, πλοία και άρματα του στρατού έχουν αρχίσει να εξοπλίζονται με νέας τεχνολογίας μπαταριών λιθίου. Μάλιστα, από το 2018 η Ιαπωνία έχει αλλάξει όλες τις μπαταρίες παλιάς τεχνολογίας στα υποβρύχια της με μπαταρίες λιθίου, το ίδιο έχει κάνει και η Κορέα.

Advertisement
Advertisement

Επόμενος «παίχτης» που ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση μπαταριών στα υποβρύχια είναι η Κίνα. Η τεράστια χώρα της Ανατολής διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο υποβρυχίων (περίπου 70) και σύμφωνα με έρευνα του ναυτικού (Naval Submarine Academy) η χρήση μπαταριών λιθίου θα διπλασιάσει την επιχειρησιακή ικανότητα των υποβρυχίων. Μάλιστα, η έρευνα αναφέρει πως χάρη στα τεράστια βήματα εξέλιξης που έχει πετύχει η αυτοκινητοβιομηχανία στις μπαταρίες λιθίου η αξιοπιστία επιτρέπει ξεκάθαρα τη χρήση τους.

Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο υλικών για την κατασκευή μπαταριών λιθίου. Αν πάντως οι αμυντικές βιομηχανίες επιμείνουν και στρέψουν πλήρως την προσοχή τους σε αυτόν τον τομέα, τότε η αυτοκινητοβιομηχανία κινδυνεύει να μείνει στα κρύα του λουτρού όσον αφορά τα υλικά κατασκευής μπαταριών. Ο πόλεμος της μπαταρίας έχει ξεκινήσει…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί είναι δύσκολο να φτιαχτούν ηλεκτρικά σπορ μοντέλα;
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας για τον Ferruccio Lamborghini (+video)
H Volvo αποκαλύπτει ακόμα κάτι από το EX90 (+video)

Advertisement