Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πάπας εκτοξεύει τις πωλήσεις του Kia Soul!

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Πάπας εκτοξεύει τις πωλήσεις του Kia Soul!

ΝΕΑ

Ο Πάπας εκτοξεύει τις πωλήσεις του Kia Soul!

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να προωθήσουν τα μοντέλα τους σε κάθε αγορά του πλανήτη. Καμιά φορά όμως, η καλύτερη διαφήμιση είναι δωρεάν. Αυτό συνέβη στα μέσα Αυγούστου στη Νότια Κορέα, με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Έγινε ο τρίτος Ποντίφικας που επισκέπτεται τη χώρα της Ασίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σεούλ, δεν τον περίμενε το «Popemobile», η ειδικά τροποποιημένη Mercedes M-Class, αλλά ένα… ταπεινό Kia Soul, με κινητήρα 1.600 cc. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε να κυκλοφορήσει στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας με ένα μικρό κορεάτικο αυτοκίνητο, ώστε να είναι πιο κοντά στους πιστούς που τον περίμεναν.

Η Kia δήλωσε ότι δεν θα εκμεταλλευτεί την… ευτυχή συγκυρία: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε τον Πάπα να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό μας, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσουμε το γεγονός για να κάνουμε προωθητικές ενέργειες», ανέφερε η εταιρεία. Όμως οι αριθμοί έχουν κάτι διαφορετικό να μας πουν: από περίπου 20 πωλήσεις Soul ημερησίως στην Κορέα, την τελευταία μέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου έφθασαν τις 52.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στους επόμενους μήνες θα φθάσει στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Kia Soul και το NewsAuto.gr έχει αποκλειστικές πληροφορίες.