Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο όμιλος VW πούλησε 10,8 εκατ. οχήματα το 2019!

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο όμιλος VW πούλησε 10,8 εκατ. οχήματα το 2019!

ΝΕΑ

Ο όμιλος VW πούλησε 10,8 εκατ. οχήματα το 2019!

ΝΕΑ

Ισχυρή παρέμεινε η ζήτηση για SUV μοντέλα ενώ μεγάλη άνοδο κατέγραψαν τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου VW το 2019 καθώς διέθεσε 10,8 εκατ. οχήματα καταγράφοντας άνοδο 0,8%. Ο όμιλος VW περιλαμβάνει τις μάρκες VW, Audi, Skoda, Seat, Porschw, Bentley, Lamborghini και Bugatti ενώ στα βαρέα φορτηγά έχει τις μάρκες Scania και MAN. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου VW, Herbert Diess, ανακοίνωσε την αναθεωρημένη εικόνα του ομίλου κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

Η VW πάντως είχε προβλέψει ότι το 2019 θα αποτελέσει ένα έτος με οριακή αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2018. Επίσης τα στελέχη του ομίλου εκτιμούσαν ότι η λειτουργική απόδοση των πωλήσεων θα κυμανθεί μεταξύ 6,5% και 7,5% ωστόσο τα στοιχεία κερδοφορίας θα ανακοινωθούν στις 17 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες πάντως μείωσαν την παραγωγή πέρυσι, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης αλλά και της επιβράδυνσης της οικονομίας. Πάντως η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο έντονη για ορισμένες εταιρείες και μάλιστα η ζήτηση για SUV παρέμεινε ισχυρά ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων σημείωσαν υψηλή άνοδο.

Το VW Group ανακοίνωσε επίσης ότι θα επενδύσει 7 δισ. ευρώ για να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη οργάνωση λογισμικού που θα αυξήσει την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού στο 60% από 10% που κυμαίνεται σήμερα. Η οργάνωση λογισμικού θα ξεκινήσει να λειτουργεί αυτό το μήνα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Προσοχή! Νέο λαμόγιο στα Βόρεια Προάστια

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

Advertisement

Αποκλειστικό: Αυτές είναι οι αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για την επόμενη χρονιά